Excursie de o zi – Livada frumoasă

Cea mai îndrăgită zi a săptămânii a fost  ziua excursiei la Livada frumoasă. Livada frumoasă este un spațiu generos (12000 mp) și prietenos în mijlocul naturii, aproape de Bucuresti (23 km față de centru).

Gazdele locului, Dana si Octavian, au prezentat animalele domestice pe care le cresc (gaini, cocosi, rate, iepuri), gradina si sera cu legumele de toamna (varza, vinete, ardei), livada cu pomii fructiferi (ciresi, visini, meri, peri), via roditoare si stupii de albine. Acestia au explicat cum se planteaza, cresc, ingrijesc si protejeaza plantele si copacii. Ziua a continuat cu o plimbare in padurea de foioase unde au ascultat cu atentie fosnetul frunzelor de sub picioare, ciripitul pasarilor, au observat diferenta dintre un copac sanatos si unul bolnav, au vazut cum arata un musuroi de cartita, o viziuna de vulpe si au descoperit cicade. Dupa plimbarea din padure, au servit gustarea: strugurii si merele delicioase proaspat culese.

Mai departe fiecare copil a ales cum sa isi petreaca timpul la spatiul de joaca. Fie ca au ales leaganele, trambulina sau hamacele, fiecare a avut parte de momente pline de relaxare si bucurie. La ora pranzului s-au bucurat cu totii de pizza delicioasa si momentele unice petrecute impreuna!