Alumni

Heading layer

Nine tenths of education is encouragement.

Image is not available
Image is not available

Anatole France

Image is not available
Slider

IOANID Alumni

,

Ingrid este acum studentă la Jacobs University Bremen (mai nou redenumită Constructor University), una dintre cele mai mari universități private din Germania, unde se pregătește în domeniul psihologiei. Încă din liceu era pasionată de această materie, precum și de științele umaniste, ceea ce a condus ca, alături de parcursul său academic de succes, să fie unul dintre studenții din cele 110 țări admise (motiv pentru care instituția se mândrește cu titlul „the most international University in Germany”). „Faptul că am învățat în sistem internațional la IOANID m-a ajutat enorm sa mă integrez rapid și cu ușurință în sistemul de predare de la Jacobs, unde așteptările sunt diferite față de sistemul românesc.”


O altă absolventă IOANID, Ivonne, urmează cursurile din cadrul IED- Istituto Europeo di Design, una dintre cele mai de success instituții de învățământ superior din Milano (IT), cu o tradiție de peste 50 de ani în domeniul modei. Ivonne a fost pasionată de styling încă din anii de liceu și, drept urmare, și-a ascultat chemarea. Ea studiază Fashion Styling and Communication și este una dintre cei peste 2000 de studenți străini admiși în acest program. „Liceul IOANID m-a ajutat să-mi dezvolt abilitatea de a lucra în echipă, dar și aptitudinile mele de comunicare.”


Ioana a iubit istoria și a fost pasionată de diplomație pe întreg parcursul liceal, iar în prezent este studentă la Facultatea de Istorie, în cadrul Universității București, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară. Aici se pregătește în domeniul relațiilor internaționale și al studiilor europene. Ioana a fost a treia persoană admisă dintre cei 120 de studenți înscriși la acest program și a obținut o bursă de merit. Ioana este acum șefă de secție și reprezentanta studenților de anul I în cadrul Consiliului Facultății.


Corina se pregătește în domeniul turismului la Universidad Europea de Valencia, o instituție de învățământ privat din Spania. Cu siguranță, pasiunea sa pentru călătorii și pentru a organiza evenimente turistice a stat la baza alegerii sale. „Datorită liceului și mai ales sistemului internațional am dobândit anumite abilități care îmi sunt de mare ajutor acum, fără de care nu aș putea să am rezultate atât de bune.”


Alexandru este acum student la USAMVB, una dintre instituțiile de învățământ superior din România, unde se pregătește în domeniul medicinei veterinare. Încă din liceu sau mai demult era pasionat de biologie și de chimie, ceea ce a condus la decizia de a deveni medic veterinar. Pe lângă aceste două pasiuni ale sale, dragostea pentru animale a contribuit în mod special la alegerea sa de a a urma Facultatea de Medicină Veterinară – București. În prezent, acesta se pregătește din greu pentru a-și asigura un viitor prosper atât lui, cât și viitorilor săi pacienți necuvântători.


Răzvan studiază la Facultatea de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași, fiind pasionat de biologie încă din gimnaziu. Ulterior, în liceu, a îndrăgit și chimia organică, ceea ce a condus la decizia de a urma aceste cursuri, aspirând la o carieră în domeniul psihiatriei. Este un tânăr creativ, interesat atât de științele umaniste, cât și de cele realiste. Boboc la IOANID fiind, a început să scrie poezii, pe care le-a publicat în ediții trecute ale revistei și care au fost premiate într-un an la concursul național „Ars Nova”. Cu susținerea cadrelor didactice și-a dezvoltat abilitățile literare, redactând și o nuvelă în limba engleză, iar acum lucrează la un roman realist.


Andrei este student la Facultatea de Inginerie Aerospațială în cadrul Universitatii Politehnice București, unde se pregătește în domeniul construcției aparatelor de zbor, avioane, drone, rachete. De mic era pasionat de avioane, iar visul lui a fost zborul în toate formele lui, vis care începe să devină realitate. Încă din primul an de facultate a început să participe activ la DroWo (Drone Workshop) pentru a pune în practică informațiile primite
la cursuri și pentru a-și dezvolta abilitățile tehnice. Motto-ul lui este: „Nu înceta nicio clipă să crezi în visurile tale!”


Daria este acum studenta la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant superior din România, unde se pregateste in domeniu Mecatronica si Robotica Engleza. Inca din liceu era pasionata de stiintele exacte, dar si de arta, ceea ce a condus ca, alaturi de parcursul sau academic de succes, sa fie una dintre cei 70 admisi in acest program. “Liceul mi-a oferit o bază solidă în matematică și fizică, esențiale pentru înțelegerea principiilor roboticii, și m-a introdus în lumea designului digital, care a fost piatra de temelie pentru pasiunea mea actuală în modelarea și animația 3D.”

,

YOU & ME?
It all starts with a Date
Studiu individual
Echipa IOANID intelege faptul ca liceenii nu raspund pe masura asteptarilor noastre la pasivitatea care caracterizeaza in acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal il reprezinta crearea unor experiente de invatare care sa atraga elevii. Predarea va fi una de tip interactiv, expunand participantii la experiente de invatare, ateliere practice. Misiunea noastra devine aceea de a stimula liceenii, echilibrandu-I si pregatindu-I ca viitori adulti intr-o institutie in care procesul static traditional devine dinamic si captivant.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
VIITOR AICI SAU AFARA
Institutia noastra elevilor sai posibilitatea de a-si continua studiile atat in tara, cat si in strainatate, avand sansa de a se inscrie la Universitati internationale. Echipa noastra de consilieri pregateste pentru liceeni planuri de actiune individuale, care sa ii ajute sa obtina locuri la facultati de top din strainatate, indrumandu-i catre pregatirea dosarelor de admitere si a sustinerii examenelor, in functie de domeniul ales.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
Programe de voluntariat
si orientare profesionala
Consilierii scolari IOANID dezvolta la clase programe de voluntarat in diverse domenii, pe teme sociale (mentorat pentru elevi din centre partenere, suport oferit echipelor care ingrijesc animale etc) sau ateliere de consiliere si orientare profesionala in vedere identificarii abilitatilor si alegerea carierei corecte pe viitor. Activitatile noastre se desfasoara atat la sediile IOANID (unde invitam reprezentanti din domenii identificate de elevi ca reprezentand interes – medicina, avocatura, entertainment, blogging/vlogging etc) sau la partenerii nostri (Orange, Virgin Radio, Fundatia Chance for Life etc).
Image is not available
Slider