Tabere Scoala

Heading layer

Nine tenths of education is encouragement.

Image is not available
Image is not available

Anatole France

Image is not available
Slider

Tabere, excursii, learning trips

Tabara de vara sportiva ”Tennis is Fun”

În perioada 3-8 iulie, elevii au avut parte de experiente noi si distractive in aer liber. Cele 6 zile le-au petrecut in Moieciu de Sus, la Pensiunea Poiana Soarelui si au bifat:

-Antrenamente de tenis de camp

-Jocuri sportive

– Drumetii ecoturistice

– Treasure Hunt

– Excursie la Brasov (Gradina Zoologica si Planetarium)

Tabara “Sa descoperim Tara Motilor”

Primele planuri de vara ale copiilor s-au concretizat intr-o aventura de descoperire a Tarii Motilor. In perioada 19-24 iunie 2022, elevii s-au bucurat de urmatoarele activitati:

-EXCURSII: PESTERILE MEZIAD SI URSILOR, ROSIA MONTANA, GROAPA RUGINOASA

-DRUMETII CATRE CASCADE

– FOC DE TABARA

Tabara de echitatie de la Rasnov

30 iunie – 5 iulie  2019

Tabara de echitatie de la Rasnov a avut loc intre 30 iunie – 5 iulie, iar copiii au fost cazati la Maggie’s Ranch.

In prima zi, copiii s-au jucat in aer liber, au confectionat “Steaua Serifului”, si au incheiat ziua cu Cinema Night, urmarind filmul de animatie “Cum sa imblanzesti un dragon”.

In a doua zi, au inceput cursurile de echitatie, iar dupa-amiaza, taberistii au vizitat „Fun Park” Kalinderu. In cea de-a treia zi, nechezatul calutilor atat de dragi lor, vizita la Aventura Parc Brasov, joaca in aer liber si mult-asteptata petrecere Wild West Party au intregit activitatile zilei.

Dupa multe antrenamente, cei mici au trecut intr-o noua etapa a cursului de echitatie: au parasit manejul si au calarit pe un drum forestier. In a patra zi, au mers la Dino Parc, unde, in afara vizitei ghidate, au avut parte de o mare surpriza: un film cu dinozauri la cinema 9D. Seara s-a incheiat in cel mai vesel mod: au participat cu multa dezinvoltura la karaoke si au dansat pe animatiile din “just dance”.

Paradisul Acvatic Brașov si Aventura Parc Brașov au fost vizitate si ele de scolarii nostri, intregind programul unei tabere de vis. Concluzia: am avut parte de zile insorite, pline de zambetele copiilor si nechezatul calutilor!

Programul unei zile de tabără:

08:15 –09:00 Trezirea și igiena personală;

09:00 –09:30 Micul dejun

09:45 –12: 45 Cursuri de echitație; atelier de tir cu arcul

13:00 –14:00 Dejunul

14:00 –15:00 Timp liber/ odihnă

15:30 –18:45 Vizită la Dino Parc Râșnov

19:00 –19:45 Cina

20:15 –21:30 Wild West Party (costumație necesară)

21:30 –21:45 Igiena personală; stingerea

În ultima seară: foc de tabara!

Tabara de tenis de camp de la Fundata 

22-27 iunie  2019

In tabara de tenis de camp de la Fundata, diminetile au inceput cu antrenamente, completate de jocuri, intreceri, distractie si voie buna, in intervalul 9:00 – 13:00, cu un interval de pauza de 30 de minute.

Dupa-amiaza, au avut loc activitati recreative diferite: tir cu arcul, sesiuni de echitatie, tiroliana, escalada, drumetii (la stana, traseu pe Varful Tampa, Pestera Liliecilor), plimbari cu caruta, Fun Park Trei Brazi.

Dupa o zi plina, activitatile relaxante, precum plimbari in aer liber, jocuri interactive de grup, pe perechi, pe echipe,ascultat muzica, au asigurat celor mici o zi de tabara completa, cu amintiri „de luat acasa”.

Tabara a durat cinci zile, a inclus trei mese zilnice, pregatite si la cererea copiilor, cazarea si transportul, dar si echipamentul complet pentru antrenamentele de tenis de camp.

Tabara de Salvare si Prim Ajutor de la Straja

1-5 aprilie 2019

In Saptamana Altfel, o parte dintre elevi au mers in tabara de salvare si prim ajutor de la Statiunea Straja, Hunedoara.
Tehnici si manopere de acordare prim ajutor, adaptate fiecarei categorii de varsta, educatie pentru sanatate, managementul situatiilor de criza si de dezastre naturale, crearea unor abilitati de decizie la nivel de cetateni si de echipa,iîn ceea ce inseamnă implicarea in salvarea de vieti, dar si tehnici esentiale de supravietuire cu mijloace minime avute la indemana le-au fost arătate de instructori de la Crucea Rosie Romana.

Programul taberei a inclus trei dimineti de workshopuri interactive, cu tematica pregatire si insusire aprofundata a cunostiințelor de prim ajutor, gestionarea situatiilor de urgenta, asigurarea suportului psihologic in situatii critice; exercii practice si un workshop pe tematica Reguli de igiena si curatenie in colectivitate.
In plus, elevii au participat la o excursie de o zi pe traseul Castelul Corvinilor din Hunedoara-Cetatea Deva-Manastirea Prislop si la mai multe drumetii pe munte, cu tematica insusire tehnici de supravietuire: descoperim urme, invatam specii de copaci/ frunze, tipuri de foc, tir cu arcul, invatam sa construim adaposturi cu materiale din natura, exercitii de campare, de montat si demontat corturi.

Un Survival Game, organizat de animatorii Children Tour, pe echipe si o drumetie la Schitul Straja si la cusca Ursului Balu au facut din tabara una de neuitat.
Serile tematice, de Cinema Outdoor, Scouts Night (costumatie necesara), seara de jocuri de societate, American Party (costumatie necesara), Campfire Night (BBQ, festivitatea de premiere, foc de tabara) au ajutat copiii sa se imprieteneasca mai bine si sa aiba ce le povesti prietenilor, la intoarcerea acasa.

Tabara de Ski de la Predeal

3-8 februarie 2019

In vacanta intersemestriala, o parte dintre elevii de la clasele I – IV au mers la Predeal, in tabara de schi.

Timp de o saptamana, copiii si-au perfectionat tehnicile de alunecare si control al schiurilor, iar serile tematice au facut tabara cu adevarat memorabila: Movie Night, Ice Carnaval, Outdoor Night, Pajama Party.

Programul de recreere a inclus drumetii in imprejurimi, sanius, patinoar, biliard si tubing. In ultima zi a taberei, s-a organizat un concurs, in urma caruia copiii au primit diplome si carnet de competenta in schi, pe care il pot aduce in urmatoarea tabara. Astfel, ei pot porni de la nivelul urmator.

Programul unei zile de tabara:

 • 08:30 – servirea micului dejun;
 • 09:00 – echiparea de schi in centrul de schi;
 • 09:15 – incalzirea si deplasarea la zona de schi;
 • 09:30 – 12:30 – cursuri de schi;
 • 12:30 – 13:00 – revenirela locatie, dezechipare, repaus;
 • 13:00 – 14:00 – masa de pranz;
 • 14:00 – 15:30 – program de odihna;
 • 15:30 – echiparea de schi in centrul de schi;
 • 15:45 – 17:45 – cursuri de schi;
 • 17:45 – 19:00 – revenirela locatie, dezechipare, repaus;
 • 19:00 – 20:00 – servirea cinei;
 • 20:00 – 21:30 – jocuri, atelier de tubing, patinaj, drumetii, sanius;
 • 22:00 – stingerea.

 

Tabara de Halloween de la Zarnesti

28 octombrie – 02 noiembrie 2018

In vacanta de toamna, elevii claselor a II-a, a III-a si a IV-a au participat la Tabara de Halloween, care a avut loc in Zarnesti.

Elevii au fost impartiti pe echipe, pentru a participa la diversele activitati cu tematica de Halloween: atelier Afisul Echipei mele, atelier de confectionat bagheta Magului/ Vrajitoarei, Atelierul Clopotei de vant… de speriat!, Atelier de confectionat Coronite.

In cele cinci zile, copiii au vizitat Rezervatia de Ursi de la Zarnesti,au facut o excursie la Brasov si au mers la Centrul de Pregatire Himalaya, unde au putut exersa escalada pe panou, au facut trasee in Parcul de Aventura, echitatie, tir cu arcul, tir cu arma de airsoft, trasee sportive de dificultate mica si medie, atelier de acordare prim ajutor si s-au plimbat cu ATV-ul.

Seara, dupa cina, a fost organizat un Cinema Night, un Quiz Evening, un Talent Kids Show, iar cea mai asteptata seara a fost cea a Carnavalului de Halloween.

 

Tabara de tenis de camp de la Timisul de Sus 

8-13 iulie  2018

 

Tabara sportiva cu tema Tenisul de camp si drumetia montana a avut loc la Complexul Tamina din Timisul de Sus, in saptamana  08-13 iulie  2018.

Copiii au avut 5 nopti de cazare la Complexul Tamina, cu pensiune completa si transport dus-intors cu microbuzul, fiind insotiti de profesori si un ghid turistic. Activitatile sportive desfasurate au fost: tenis de camp, jocuri cu racheta si mingea, intreceri si  antrenamente.

Seara, dupa intoarcerea din drumetii, elevii s-au bucurat de activitati recreative precum darts, biliard, airhokey, fotbal de masa, tenis de masa, karaoke , fiind organizate si seri de film. In ultima zi, surpriza a fost un minunat foc de tabara.

Program de drumetii:

Ziua  2 – Drumetie – Canionul 7 scari
Ziua  3 – Excursie la Ferma animalelor si pastravarie
Ziua  4- Cabana Muntele Rosu, Vf. Zaganu
Ziua  5 – Cabana Mălăiești, Crucea Padinii

YOU & ME?
It all starts with a Date
Studiu individual
Echipa IOANID intelege faptul ca liceenii nu raspund pe masura asteptarilor noastre la pasivitatea care caracterizeaza in acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal il reprezinta crearea unor experiente de invatare care sa atraga elevii. Predarea va fi una de tip interactiv, expunand participantii la experiente de invatare, ateliere practice. Misiunea noastra devine aceea de a stimula liceenii, echilibrandu-I si pregatindu-I ca viitori adulti intr-o institutie in care procesul static traditional devine dinamic si captivant.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
VIITOR AICI SAU AFARA
Institutia noastra elevilor sai posibilitatea de a-si continua studiile atat in tara, cat si in strainatate, avand sansa de a se inscrie la Universitati internationale. Echipa noastra de consilieri pregateste pentru liceeni planuri de actiune individuale, care sa ii ajute sa obtina locuri la facultati de top din strainatate, indrumandu-i catre pregatirea dosarelor de admitere si a sustinerii examenelor, in functie de domeniul ales.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
Programe de voluntariat
si orientare profesionala
Consilierii scolari IOANID dezvolta la clase programe de voluntarat in diverse domenii, pe teme sociale (mentorat pentru elevi din centre partenere, suport oferit echipelor care ingrijesc animale etc) sau ateliere de consiliere si orientare profesionala in vedere identificarii abilitatilor si alegerea carierei corecte pe viitor. Activitatile noastre se desfasoara atat la sediile IOANID (unde invitam reprezentanti din domenii identificate de elevi ca reprezentand interes – medicina, avocatura, entertainment, blogging/vlogging etc) sau la partenerii nostri (Orange, Virgin Radio, Fundatia Chance for Life etc).
Image is not available
Slider