IOANID MUN Club

Heading layer

Nine tenths of education is encouragement.

Image is not available
Image is not available

Anatole France

Image is not available
Slider

Clubul IOANID MUN

MUN (Model United Nations) este o simulare academica a Natiunilor Unite, in care liceenii joaca rolul delegatilor din diferite tari si incearca sa solutioneze problemele din lumea reala cu politicile si perspectivele tarii lor desemnate. Astfel de simulari au loc in cadrul unor conferinte organizate in cele 193 de state membre.

Clubul IOANID MUN a fost infiintat in toamna anului 2022, cand 13 membri pasionati de relatii internationale, negocieri si dezbateri, alaturi de un profesor cu experienta in domeniul pregatirii pentru aceste tipuri de conferinta, au dat startul primelor sedinte. Preocupati de pregatirea lor pentru universitate si cariera, membrii unui astfel de club exerseaza cu scopul dezvoltarii gandirii critice, isi formeaza opinii argumentate cu privire la problemele globale actuale si sunt expusi la diverse perspective, aspecte care ii ajuta sa devina cetateni globali responsabili.

De au ales liceenii IOANID sa faca parte dintr-un club MUN? Pentru ca:

  • Isi dezvolta o serie de abilitati importante (negociere, comunicare, diplomatie etc) intr-un mediu dinamic si interactiv
  • Invata cum sa dezbata si sa argumenteze diverse probleme
  • Isi dezvolta spiritul de echipa
  • Se familiarizeaza cu politicile internationale si cu modul de luare a deciziilor la nivel mondial

De la formarea clubului si pana in prezent, liceenii au participat la conferinte tematice atat in Bucuresti, cat si la Roma, unde au avut ocazia de a-si exersa abilitatile de negociere si argumentare intr-un mediu international. In prezent, ei se pregatesc pentru urmatoarea destinatie: Paris! Echipa se va alatura unui numar mare de elevi din toata lumea, unde vor fi implicati in simulari ale diferitelor organizatii mondiale, dar si in dezbateri cu privire la cele mai presante probleme globale.