
Education must not simply teach work - it must teach Life.


Anatole France


Din primii ani ai copilăriei, visul meu a fost acela de a face lucruri frumoase cu și pentru copii, de a clădi un loc în care preșcolarii și elevii să crească frumos. Visul a reusit sa prinda contur la cativa ani dupa incheierea studiilor in psihologie, pe care le-am urmat la Universitatea Clark din Worcester, Massachusetts. In 2009, odată cu vizita in cladirea care avea sa devina primul nostru sediu, pe Strada Polonă, am simtit ca totul se va transforma in realitate, avand alături persoane cu aceeași viziune și cu pregătire în domeniul educational.
Am acceptat provocare dupa provocare, intrucat am crescut frumos, iar acum oferim programe educationale competitive de inalta calitate, in trei sedii in care incurajam invatarea si cercetarea – Gradinita, Scoala si Liceul International IOANID, proiecte de suflet care imi reamintesc in fiecare zi ca am o contributie la viitorul copiilor, alaturi de care cresc si invat, la randul meu.

si profesor coordonator al Clasei Pregatitoare A
Am pasit pentru prima data intr-o sala de clasa, cu un catalog in mana, acum…douazeci si doi de ani! Da, e destul de mult de-atunci si totusi, parca mai ieri s-a intamplat. Timpul petrecut cu elevii claselor I-IV, imediat dupa ce am terminat Scoala Normala “Elena-Cuza”, cu specializarea invatator-educatoare, a reprezentat pentru mine o experienta foarte frumoasa. Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia engleza-romana, in cadrul Universitatii “Spiru Haret” nu m-a convins sa-mi schimb nivelul de activitate, desi am predat limba engleza si la ciclul gimnazial. Si, fiind o fire ambitioasa, nu m-am oprit aici. Pregatirea mea profesionala a fost completata, de-a lungul anilor de activitate, cu multe cursuri de formare. “Ora de consiliere si orientare scolara”, “Managementul clasei”, “Metode experientiale”, “Evaluarea”, “Educatie economica si civica”, “Conflicte si negociere” si, nu in ultimul rand, cursul de “Manager Resurse Umane” sunt doar cateva din cele mai importante perfectionari la care am luat parte. Gradul didactic I obtinut in anul 2008 cu nota 10 a confirmat ca profesia pe care am ales-o este cea care ma reprezinta cu adevarat si, totodata, m-a incurajat sa desfasor si pe viitor aceeasi activitate in mijlocul copiilor, activitate care, la finalul fiecarui an scolar, mi-a oferit satisfactia de care aveam nevoie. Nu trebuie omis nici faptul ca am organizat si coordonat mai multe activitati din cadrul unor parteneriate educationale cu alte institutii de invatamant si nu numai, cu scopul de a le oferi copiilor, intr-o alta maniera decat cea de la clasa, o cultura vasta despre ceea ce inseamna educatie si valori.

al Clasei Pregatitoare B
“Secretul educatiei consta in respectul fata de elev.” (Ralph Emerson)
In copilarie, cand eram intrebata “Ce vrei sa devii cand vei fi mare?”, raspunsul meu a fost, de fiecare data, “invatatoare”. Probabil ca propria mea invatatoare, prin felul in care ne povestea si ne facea sa indragim fiecare disciplina, prin descoperire, mi-a insuflat aceasta dragoste pentru profesia de dascal. Astfel, mi-am urmat propriul drum si am facut liceul pedagogic, Colegiul National “Elena Cuza”, unde am absolvit in anul 2005, avand dubla specializare educator-invatator. Am continuat perfectionarea academica la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti, dupa care mi-am aprofundat cunostintele cu un master de specialitate in Educatie Presecundara (Politici si Strategii de Dezvoltare). Pentru a fi in permanenta la curent cu noile abordari educationale, am participat, de-a lungul timpului, la numeroase cursuri de formare si perfectionare. Anii de experienta la catedra, atat in invatamantul de stat, cat si in invatamantul particular, m-au invatat ca cel mai frumos si mai motivant lucru pentru aceasta profesie este acela de a modela personalitati viitoare, de a lumina sufletul si mintea copiilor prin puterea cunoasterii si, nu in ultimul rand, insufletirea notiunilor pe care le predai in stropi de iubire.

al Clasei Pregatitoare C
Au trecut aproape 16 ani de când am ales meseria de dascăl. Această meserie care face din școală și copilărie anotimpul florilor, al speranței și care trezește curiozitatea și bucuria de “a învăța cum să înveți”. Am absolvit cursurile Liceului Pedagogic “Matei Basarab” din Slobozia, educator-învățător sub îndrumarea atentă și blândă a minunaților profesori care mai târziu mi-au devenit adevărate modele. După liceu, creșterea profesională a venit ca un parcurs firesc, pașii purtându-mă la numeroase cursuri de formare profesională, finalizarea facultății și a masterului în domeniul istoriei. Am început să profesez ca educator, însă “vocea” învățătorului a fost mult mai puternică, am ales să lucrez în învățământul de stat și cu școlari din mediile defavorizate. Fire curioasă, dornică de a persevera am continuat studiile în domeniul educației în Statele Unite ale Americii pentru a afla tainele educației alternative, cu scopul de a individualiza procesul de învățare al fiecărui elev, de a intrega pasiunile sale în activitatea școlară, folosindu-mă de “puterea imaginației copiilor” și de povești care să inspire.
Împletirea învățământului de stat cu cel alternativ a constituit vreme de mai bine de 9 ani obiectivul principal al domeniului de activitate care mă reprezintă. Am ținut aproape părinții ce “mi-au încredințat” copilul prin sfaturi acordate la nevoie, ateliere de lucru pentru familii, am implicat cu succes comunitatea de părinți în activitatea școlii, am organizat parteneriate cu alte medii educaționale, centre umanitare și cred cu tărie că oamenii pasionați, cu dragoste de copil, aduși împreună pot schimba cu adevărat cursul către o educație de calitate. Mă alătur cu tot dragul echipei IOANID, cu așteptarea de a le fi aproape viitorilor școlari în noul drum al descoperirilor, de a crea noi experiențe și amintiri strânse cu drag peste ani.

Numele meu este Irene Popa-Scurtu. Din toamna anului 2011, m-am alaturat colectivului de profesori pentru invatamantul primar de la Scoala IOANID. De-a lungul anilor de experienta ca pedagog, am invatat o parte din lectiile vietii de educator: lectia rabdarii – a avea rabdare ca sufletele si mintile copiilor sa se deschida catre un alt om mare, altul decat dragii de acasa; lectia credintei – a crede ca ceea ce nu a fost inteles astazi, va fi inteles maine; lectia bucuriei – a te bucura de fiecare reusita; lectia daruirii – a darui un zambet, o incurajare, un sfat, o lauda, o dojana, incredere si optimism; lectia invatarii autentice – a-i invata pe ceilalti, te ajuta sa reflectezi asupra reusitelor si nereusitelor proprii; te ajuta sa inveti despre tine, sa largesti orizonturile autocunoasterii. Toate aceste cunostinte pe care le fixez si aprofundez an de an, elev de elev, imi reamintesc motivele pentru care am ales calea invatamantului. Imi place sa ma joc si sa ma bucur alaturi de copii, imi place sa am “fluturi in stomac“ inainte de concursurile scolare, imi place sa “ma lupt“ cu problemele de matematica, imi place sa citesc si sa descopar intelesurile ascunse in carti, imi place sa am parteneri in invatare (copiii) si in educatie (parintii), imi place sa educ comportamente si sa formez OAMENI – imi plac lucrurile GRELE. Cred intr-o educatie aleasa, intr-o educatie altfel. Am regasit acest crez in misiunea Scolii IOANID si in demersul didactic al noilor mele colege. Ma alatur lor cu dorinta de a continua munca educatorilor de la Gradinita IOANID si de a forma elevi interesati sa afle lucruri noi, sa progreseze in fiecare zi, sa intrebe si sa afle raspunsuri, elevi increzatori in fortele proprii. Astept cu nerabdare sa descoperim impreuna lucruri noi despre lume, despre oamenii din jurul nostru, despre noi insine.

Einstein spunea ca “singurul mod rezonabil de a educa este acela de a fi o pilda de urmat”. Dintotdeauna mi-am dorit sa fiu invatatoare si imi amintesc cu drag ca, inca din clasa a patra, imi corectam caietele din clasele anterioare, punand apoi note. Mama mea este cea careia ii datorez tot ceea ce am realizat pana acum, intrucat ea m-a sustinut intotdeauna si mi-a dat curaj sa merg mai departe. Visul meu din copilarie a devenit realitate imediat dupa ce am absolvit Scoala Normala “Elena Cuza” din Bucuresti, cu specializarea invatatoare. Cei mai frumosi ani de activitate in domeniul educatiei i-am petrecut alaturi de copii. Ei m-au facut sa zambesc, sa ma bucur si sa fiu mandra de ei. Imi doresc ca toata experienta profesionala dobandita de-a lungul acestor ani sa imi aduca si de acum incolo multe satisfactii, alaturi de copiii de la Scoala IOANID.

Îmi face mare plăcere să lucrez cu copiii, să îi ajut să își atingă potențialul, să își împlinească visurile prin educație.
În mijlocul copiilor m-am simțit întotdeauna „omul potrivit, la locul potrivit”. Mă încarcă cu energie zâmbetele lor inocente, dorința de a descoperi tot timpul câte ceva, iar reușitele lor îmi oferă mari satisfacții.
Sunt absolventă a Școlii Normale ”Elena Cuza”, cu specializarea educator-învățător și a Facultății de Management Economic din cadrul Academiei de Studii Economice. În cei doispreceze ani de activitate ca pedagog în sistemul privat, am avut oportunitatea de a aplica tehnici de predare moderne, creative, interactive, centrate pe elev și am participat la numeroase cursuri de formare și de perfecționare profesională. Încurajez învățarea prin cercetare independentă, creativitatea, învățarea prin cooperare. Îmi propun să stimulez curiozitatea elevilor pentru lucruri noi, să le modelez comportamentele sociale și să le întăresc încrederea în forţele proprii.
M-am alăturat echipei Școlii IOANID din dorinţa de a continua lucrul cu copiii într-un mediu profesionist, iar alături de micii școlari să pășim împreună pe „drumul cunoașterii”.

Este o bucurie pentru mine sa lucrez cu copiii, sa modelez fiecare personalitate, ajutandu-i sa se dezvolte si calauzindu-le pasii spre adultul de maine.
Un proverb englezesc spune : „Copilaria arata omul, dupa cum dimineata arata ziua.”. Imi doresc sa le arat copiilor calea cea dreapta in viata, sa le pot da putere si curaj sa o urmeze pentru a deveni oameni.
Am ales sa devin profesor deoarece ma regasesc in fiecare copil. Ca ei, sunt o persoana vesela, sensibila, calda si prietenoasa,un bun ascultator. Imi place sa ma joc, sa ascult muzica, sa ma plimb si sa privesc natura. Ca intr-un caleidoscop, pot fi,pe rand si in acelasi timp, un prieten pentru copii, un coleg de joaca, un consilier si un partener in invatare.
Ma bucur sa fac parte din familia IOANID si ma voi darui in realizarea obiectivului principal al acestei institutii, acela de a oferi elevilor sai o "educatie aleasa".

“Esti nascuta pentru a deveni actrita sau profesoara”, imi spunea invatatoarea mea, dupa fiecare serbare scolara. Iubind copiii, am ales pedagogia, iar prin intermediul micutilor am cochetat in permanenta si cu actoria. Dupa absolvirea Colegiului Pedagogic, am urmat cursurile Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti, cu specializarea Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar, devenind astfel profesor pentru invatamantul primar si prescolar. In paralel cu activitatea de la catedra, am descoperit si frumusetea implicarii ca voluntar intr-o organizatie non-guvernamentala pentru copii. Dupa aceea, am ales sa migrez din sistemul de stat spre cel privat, cunoscand astfel sistemul de educatie international. In ultimii doi ani de activitate, in calitate de director adjunct, am coordonat activitatile extrascolare si am organizat numeroase actiuni din sfera educatiei non-formale, implicandu-ma activ intr-o serie de campanii umanitare. Am avut prilejul sa particip la o serie de cursuri de formare si seminarii atat in tara, cat si in strainatate. De la fiecare generatie de copii am invatat cate ceva, intrucat, asa cum spunea Coelho, “Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste”. In drumul meu profesional, am intalnit apoi Scoala IOANID. Am fost fascinata de atmosfera calda, de energia pozitiva, si, mai presus de toate, de viziunea deosebita ce o diferentiaza de alte scoli private. Incepand din acest an scolar, m-am alaturat echipei IOANID, un colectiv de profesionisti dedicati, deschisi si preocupati de calitatea educatiei. Imi astept cu drag micutele “raze de soare”ce-mi vor lumina zilnic sufletul cu zambetul lor, pentru a pasi impreuna pe primele trepte ale cunoasterii si pentru a le fi alaturi in orice imprejurare.

"Meseria de educator este o mare si frumoasa profesie care nu seamana cu alta, o meserie in care mediocritatea nu este permisa, o meserie in care a sti nu inseamna nimic fara emotie". Citez cateva randuri in incercarea de a defini aceasta meserie . Arta de a fi educator se oglindeste in ochii copiilor care nu mint si nu pot fi mintiti si care iti pot "spune" atat de multe , doar sa vrei sa-i "auzi".
Absolventa a Liceului Pedagogic „Elena Cuza", Bucuresti, si a Facultatii de Sociologie-Psihologie, sunt un bun pedagog si psiholog, rabdatoare, empatica, perfectionista, plina de dinamism si creativitate si, nu in ultimul rand, incarcata de dragoste fata de copii. Dupa toti acesti ani de invatamant (atat primar, cat si prescolar), pot spune, cu convingere, ca nu poti alege o asemenea meserie daca nu iubesti copiii, daca nu lasi iubirea sa iasa prin fiecare gest, prin fiecare cuvant, daca ai uitat sa te joci, sa te bucuri, sa razi. Este o meserie pe care nu o alegi, ci care te alege.
Toate aceste lucruri au facut ca eu sa ma alatur echipei IOANID, o echipa de profesionisti, pasionati de ceea ce fac, pentru care dezvoltarea armonioasa si siguranta copiilor sunt obiective primordiale.

al clasei I A
“De unde sunt eu? Sunt din copilaria mea. Sunt din copilaria mea ca dintr-o tara.” (Antoine de Saint-Exupéry)
Am ales aceasta meserie urmand exemplul celei care mi-a pus stiloul in mana, invatatoarea mea. Am urmat cursurile Scolii Normale “Elena Cuza”, din Bucuresti, obtinand dubla specializare (educator-invatator), apoi Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului, una dintre pasiunile mele fiind calatoriile. Schimbul de experienta cu Scoala Americana, realizat timp de 6 luni, in urma caruia am obtinut importante informatii pentru activitatea profesionala, m-a determinat ca, in anul 2008, sa-mi continui drumul in cadrul unei scoli particulare. In toti anii de activitate didactica am participat la diverse cursuri de formare si perfectionare, obtinand gradul didactic I. Imbinand cele doua specializari, astept cu nerabdare sa le fiu ghid copiilor nu doar in descoperirea tainelor scolare, ci si a locurilor deosebite din Romania. “Vorba buna, zambetul si fapta binefacatoare sunt raze ale soarelui rasfrante in sufletul omului.” (Nicolae Iorga)

Un proverb japonez spune “Dupa ce cazi de sapte ori, ridica-te de opt ori”, iar eu adaug ca in tot ceea ce fac incerc sa invat cum sa cad frumos astfel incat sa ma pot ridica usor. La clasa ma preocupa de asemenea sa-i indrum pe copii sa se descopere si caut in permanenta metode de motivare a copiilor astfel incat ei sa devina puternici, autonomi si sa isi foloseasca la un nivel inalt creativitatea. Imi place sa lucrez cu copii bucurosi, multumiti de propriile lor realizari, dar si dornici sa se autodepaseasca. Am absolvit Liceul Pedagogic din Ploiesti in anul 2000, avand dubla specializare: invatator/ educator, preluand in acelasi an prima mea clasa I. Am urmat apoi cursurile Facultatii de Stiinte Juridice ale Universitatii Valahia din Targoviste. Dupa finalizarea studiilor, in paralel lucrului cu copiii, am descoperit frumusetea implicarii ca voluntar intr-o organizatie neguvernamentala de tineret. Am avut astfel ocazia sa particip la cursuri de formare si seminarii in tara si in strainatate. Pentru o perioada de doi ani am coordonat proiecte de tineret, avand astfel ocazia sa observ, sa propun si sa experimentez cele mai bune metode de invatare non-formala. In acelasi timp, am urmarit constant formarea profesionala obtinand gradul didactic I in august 2011 cu lucrarea Educatia ecologica in invatamantul primar. Am finalizat cursurile Masterului Invatare, Inovatie si Coaching in Educatie in cadrul FPSE Bucuresti in anul 2019. Am ales acest master din dorinta de a face fata unei noi provocari: aceea de a invata din experienta inovatorilor recunoscuti in educatie si a-mi reimprospata stilul de predare-invatare. Pentru anii scolari urmatori imi propun sa imi pastrez in fiecare zi zambetul pe buze, sa descopar cel putin un lucru nou si sa impart celor din jur bucuria descoperirii.

Legatura mea cu “universul copilariei” si dorinta de a profesa ca educatoare mi-au fost insuflate inca din propria copilarie, mama mea fiind educatoare. Astfel, inca de la varsta de 6 ani, am inceput sa pastrez cartile de colorat si papusile pentru vremea cand urma sa devin educatoare, implicandu-ma activ in munca mamei mele. (Bineinteles, spre fericirea ei!). In anul 2001, am absolvit Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din localitatea Slobozia, urmand apoi cursurile Facultatii de Relatii Internationale. Alegerea facultatii a fost una personala, dorindu-mi foarte mult sa-mi extind sfera de cunoastere si in afara pedagogiei prescolare. Pe parcursul formarii mele ca profesor, am realizat ca nu este o meserie ce mi s-a impus prin prisma parintilor si, regasindu-ma in tot ceea ce faceam, am inteles ca ma reprezinta. Momentan, am gradul didactic II, urmand ca pe parcursul desfasurarii activitatii mele didactice in Scoala IOANID sa obtin si gradul didactic I. Imi place in echipa IOANID pentru ca ma simt bine-venita si apreciata si-mi ofera posibilitatea dezvoltarii mele profesionale, dar si exercitarea meseriei in cele mai bune conditii, cu diverse materiale si mijloace didactice adaptate metodelor moderne de lucru.

al clasei I A
Sunt fericita sa spun ca mi-am ales una din cele mai frumoase meserii din lume... meseria in care nu obosesti niciodata. Multi vor crede ca glumesc, dar va asigur ca nu este asa. Imi sustin parerea si convingerea: cum sa obosesti sa fii mereu copil? Cum sa obosesti sa te intorci in fiecare zi la copilarie? Ce poate fi mai bine decat sa te simti tanar in fiecare zi, sa inveti tot timpul cate ceva nou si sa imparti totul cu cei mici? Cum sa nu fii fericit cand vezi ca in fata ta cresc si se formeaza frumos cele mai importante fiinte din viata noastra, copiii? Aici, timpul merge cu pasi mici si se intoarce la fiecare cinci ani cu noi provocari si noi experiente. Pentru acest lucru m-am pregatit o viata si ma pregatesc in fiecare zi. Sunt absolventa a Liceului Pedagogic Bucuresti, specializarea invatatori, dar si a Facultatii de Geografie a Universitatii “Spiru Haret”. A fi invatator inseamna sa nu ai o zi la fel ca cealalta; fiecare zi aduce ceva nou, interesant din care copiii invata, si nu numai ei. Inseamna sa cauti cele mai bune metode si procedee care sa ajute la atingerea scopurilor propuse zi de zi, pentru ca fiecare zi sa fie una frumoasa si interesanta. Pot spune ca misiunea aceasta este o pasiune pentru mine, alaturi de calatoriile si drumetiile pe culmile muntilor si alaturi de colectiile pe care le fac.

La finalul fiecarei zile petrecute alaturi de copii, invariabil, imi adresez o intrebare: ”Am reusit sa ii fac sa le straluceasca ochii de entuziasm si de curiozitate?”. Iar raspunsul devine motorul de cautare al unor alte metode didactice moderne, menite sa ajute, pas cu pas, la apropierea copiilor de cunoastere si invatare, intr-un mediu atractiv si prietenos.
Am pasit in sala de clasa, ca profesor, in 1999. Mi-am imbogatit experienta profesionala si prin activitatea desfasurata ca jurnalist pe teme sociale, timp de 4 ani, in Spania. Pentru mine, cea mai mare implinire profesionala o reprezinta patru generatii de copii si parinti care, de cate ori ne vedem sau ne auzim, imi zambesc si isi aduc aminte cu drag de primii ani de scoala.
Mi-am dorit din tot sufletul si mi-am convins parintii ca ”darul” meu este sa fiu invatatoare, asa ca am urmat cursurile Scolii Normale ”Elena Cuza” din Bucuresti, specializare invatator-educator, apoi am urmat Colegiul Universitar de Institutori la Universitatea din Bucuresti, cu specializarea institutor invatamant primar-limba engleza. Am obtinut licenta la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Bucuresti, profil sociopsihopedagogie, diploma omologata la Universitatea din Valencia, Spania, in 2007.
Sunt profesor titular, am obtinut nota 10 atat la examenele pentru gradele didactice I si II, cat si la concursul de titularizare in invatamantul privat. Imi completez continuu dezvoltarea profesionala si ma implic cu tot sufletul in proiectele scolii, fiind redactorul-sef al revistei “IOANID Magazin” si coordonatorul Centrului de Excelenta.

Nu imi doresc sa fiu un profesor care, ,,ex cathedra”, cu un aer suficient, sa aiba pretentia de a cunoaste totul, de a da sentinte si de a dicta adevarul. Pentru ca respect copiii si am incredere in capacitatile lor, pentru ca cerintele invatamantului modern nu le consider doar niste lozinci, incerc sa mizez mai mult pe creativitatea, pe spontaneitatea elevilor, sa-i incurajez, prin maieutica, precum anticul Socrate, sa-si descopere propriile adevaruri. Chiar daca, de-a lungul carierei, am lucrat cu copiii de gimnaziu sau cu adolescentii de liceu, am incercat, dincolo de continuturile materiei predate, sa le insuflu valori precum respectul, seriozitatea, satisfactia lucrului bine facut, dar si toleranta fata de cei diferiti, aprecierea individualitatilor, oricat de eterogene. Poate unele dintre aceste valori pot parea desuete, dar, asumandu-mi un oarecare idealism, fiind exigenta si autoexigenta, sper intr-o renastere a lor. A devenit un loc comun in discutiile multor adulti sa se planga de „tinerii din ziua de azi”: multi sunt superficiali, nerabdatori, nu stiu ce e respectul, inteleg gresit conceptul de democratie…Poate! Dar elevii mei mi-au dovedit de-a lungul anilor ca suplinesc aceste neajunsuri prin unele calitati dictate de necesitatile vremurilor: adaptabilitate, mobilitate, curaj de a lua viata „in piept” si de a-si etala calitatile. Eu am incredere in „noua generatie”, altfel as considera educatia o cauza din start pierduta.

Profesorul nu poate fi privit doar drept un om care practică o meserie. Acesta nu se trezește dimineața pentru a se duce la un serviciu, după care, la finalizarea programului de lucru, lasă totul în urmă și își reia viața obișnuită. Profesoratul este, de fapt, propria lui viață. Bucuria, supărarea, iubirea, dușmănia, prietenia, răutatea sunt trăiri omenești care nu fac distincția între momentele cronologice ale meseriei și ritmul individual al vieții omenești. Toate acestea pentru că el, profesorul, are parte nu doar de una, ci de mii și mii de vieți.
Aceasta este convingerea la care am ajuns, după mai bine de douzeci de ani de la terminarea Facultății de Litere din cadrul Universității București, perioada petrecută neîntrerupt în învățământ. Mă consider un om norocos care are bucuria de a merge pe stradă și de a vedea un zâmbet recunoscut doar după expresia ochilor sau de a auzi o voce care îmi pare familiară, apelându-mă cu simpatie: “Doamnaaa, ce mai faceți?”.
Din punct de vedere profesional, de-a lungul acestor ani, am participat la numeroase cursuri de formare și dezvoltare, la seminarii, conferințe și proiecte. Apreciez drept un avantaj al experienței mele faptul că am avut tangență cu multe categorii de vârstă , atât în mediul școlar cât și în cel oferit de programele after-school.
Optimismul și ambiția ce mă caracterizează sunt trăsături care mă fac să aștept cu nerăbdare provocările interacțiunii cu viitorii mei copii, elevii Școlii IOANID.

Dintr-un adânc izvor al ființei mele, dorința de a mă înconjura de oameni s-a ițit mereu nerăbdătoare, de când mă știu, „scriindu-mi” și „(re)scriindu-mi” în mod profund toate alegerile, toate căile existențiale.
Nu știam, atunci, în pruncie, ce îmi dă ghes să stau între oamenii mari, de ce, mai apoi, am vrut instinctiv să lucrez cu oamenii „mici”. Era, în fond, meseria care mă căuta pe mine, ca un fel de răscumpărare a paradisului pierdut al copilăriei. Mulți ani mai târziu, am avut privilegiul de a mă edifica asupra unor „nebănuite trepte” sufletești, citindu-l pe regretatul Solomon Marcus. Cu tardivă înțelegere pomenesc aici, într-un mărunt exercițiu de admirație, cele zece nevoi profund umane pe care a fi profesor mi le-a împlinit, rotunjindu-mi întru armonie ființa: nevoia de a da un sens vieții, nevoia de împrospătare, nevoia de întrebare și de mirare, nevoia de îndoială și de suspiciune, nevoia de greșeală și de eșec, nevoia de joc, nevoia de identitate, nevoia de omenesc și de omenie, nevoia de cultură, nevoia de transcendență. Toate acestea și o mare bucurie de a trăi mă însoțesc în fiecare zi, cu speranța că le-aș putea insufla și celor cu care, în clasă ori în afara ei, ne clădim câte puțin identitatea și sensul vieții.
Drumul, atât în zodia ființei, cât și în cea a profesiei, nu a făcut decât să le răsfrângă: Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, urmată de un masterat în „Didactica disciplinelor filologice” și de titlul de Doctor în Filologie, dublate de munca neîncetată la catedră și de sporadice întâlniri cu tărâmul cercetării, din nevoia de reîmprospătare.

Sunt sigura ca nu exista om care sa nu fi fost “chinuit” vreodata de matematica…, dar ea te poate face sa uiti de problemele tale si sa te concentrezi asupra problemelor ei.
Atunci cand gasesc solutia unei probleme, mintea mea se deschide si imposibilul devine posibil. Ce sentiment placut apare atunci cand descoperi ca ceea ce cu cateva minute (ore, zile) in urma parea imposibil de rezolvat, devine posibil, iar mana parca scrie singura rezolvarea!
De-a lungul anilor de experienta, atat in invatamantul de stat, cat si particular, am observat ca elevii nu mai au rabdare sa “astepte” ideea sclipitoare din sertarele mintii pentru a rezolva o problema. Prin metodele aplicate in predare, eu incurajez elevul sa citeasca foarte bine enuntul, sa se gandeasca la ceea ce exploreaza si sa rezolve problemele folosind informatiile acumulate in toti anii de studiu.
Vreau ca oricare dintre elevii Scolii IOANID sa isi poata insusi calitatile a caror initiala compun cuvantul:
Meticulos/ Atent/ Tenace/ Educat/ Metodic/ Avid/ Triumfator/ Inteligent/ Cuceritor/ Atragator.

Am fost foarte atașată de învățătorul meu din clasele primare, am iubit-o și am admirat-o mult pe profesoara de chimie din liceu. Așa a încolțit ideea de a deveni profesor. De ce matematica? Pentru că matematica este sinceră , îți arată ce știi și cât știi, unde ești și unde vrei să ajungi.
Am absolvit Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Matematică în anul 1994 și încă de pe băncile facultății am început să predau. Am continuat cu un master “Analiză reală și complexă “ în cadrul Facultății de Matematică, pe care l-am absolvit în anul 1995. Am obținut gradul didactic I cu media 10 în anul 2005. Am urmat cursuri de formare și dezvoltare profesională precum: “Dezvoltare profesională continuă pe componenta instruirii diferențiate a elevilor”, “Abilitarea pe curriculum la decizia școlii, la nivel interdisciplinar”, “Strategii de comunicare și dezvoltare personală“, cursul de profesor mentor.
În anii 2008 și 2009 am colaborat cu Editura Campion la realizarea culegerii „Rezolvarea variantelor de bacalaureat 2008” și „Rezolvarea variantelor de bacalaureat 2009”. Apoi, în anul 2009, am realizat, tot împreună cu Editura Campion, „Culegere de exerciții pentru clasa a 10-a”.

Încă din clasele primare am iubit matematică, și, chiar dacă în anul 1997 terminam un liceu cu profil finanțe-contabilitate, în anul 2001 eram deja absolventă a Facultății de Matematică din cadrul Universității București.
De-a lungul carierei, am lucrat cu adolescenți de liceu sau cu elevi de gimnaziu doar din învățământul privat, coordonând și programul suplimentar de pregătire a elevilor pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Întotdeauna am fost preocupată de abordarea demersului didactic pe achizițiile finale ale învățării, de formarea personalității elevului și corelarea acestora cu așteptările societății, prin atingerea competențelor specifice, având deviza: '' Competiție - Calitate - Eficientă, Lucrul bine făcut!''.
''Scopul învățării unui copil este că acesta să meargă mai departe fără profesorul său'', deci menirea dascălului este de a-i da aripi pentru viitor.

Inca de mica am avut dorinta de a lucra cu copiii – pe atunci imi insiram papusile si ursuletii pentru a ma juca de-a profesoara. Din timpul adolescentei, am ajuns sa invat copiii limba engleza in cadrul unui program inedit si interactiv, "Learn with music!".
Intotdeauna am fost inconjurata de copii, astfel, am realizat cu usurinta ce meserie mi-ar placea sa practic pentru totdeauna. Dupa absolvirea liceului, am pasit increzatoare spre Facultatea de Litere si Limbi Straine.
In paralel cu primii ani de experienta in invatamantul privat, am decis sa urmez si cursurile de formare organizate de editura Fischer (Fischer National Conference- Successfully Teaching Diversity). De asemenea, am participat la diverse workshop-uri/ simpozioane de profil, dar si la cursuri de dezvoltare, precum ,,Mozaic- Edu, atelier de bune practici" si ,, Un alt fel de comunicare".
In prezent, m-am alaturat echipei IOANID si doresc ca energia si entuziasmul meu sa fie transmise atat colegilor, cat si copiilor, pentru ca impreuna sa putem impartasi experiente frumoase si sa invatam lucruri noi!

Cred că cea mai mare bogăție din această lume sunt copiii și că cea mai valoroasă investiție este educația lor. Încă din copilărie visam să îmbrățișez profesia de dascăl. Vedeam în profesor o figură complexă, înzestrată, devotată, cu dragoste față de copii și față de chemarea sa. Înalta menire a sa este o operă grea și grandioasă prin faptul că se adresează deopotrivă minții și sufletului, prin cultivarea cunoștințelor, dar și a valorilor. El își asumă o conștiință responsabilă, consacrată profesiei. Cred că un bun profesor este cel ce nu încetează niciodată să fie elev, pentru că experiența cunoașterii începe din școală și durează toată viața, iar un bun elev este cel ce-și depășește profesorul, precum un discipol pe maestrul său. Arta educației m-a fascinat întotdeauna prin natura sa unică, vie, spontană, adaptată firii copilului, prin faptul că este activă, intuitivă și afectivă. Ca urmare, am început traseul formării mele didactice cu Facultea de Litere, specializarea română – engleză și am continuat cu masterul la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București. Anii de debut la catedra de limba engleză în școala de stat, mi-au confirmat că bucuria de a fi printre copii și mulțumirea rezultatelor sunt de neegalat. Mă alătur echipei IOANID cu dorința de a evolua și de a contribui la educația generației de mâine, față de care avem o responsabilite esențială.

Un profesor nu preda doar cursuri, ci el isi dedica toata priceperea si cunoasterea pentru a forma caractere. Consider ca a fi profesor nu este o meserie, ci o vocatie. Pentru a-mi putea indeplini acest vis am urmat cursurile Colegiului National Pedagogic „Andrei Saguna” din Sibiu, pilon de baza in formarea mea ca si cadru didactic. Ulterior, am absolvit Facultatea „Lucian Blaga”, Sibiu – specializarea Engleza-Romana – si am debutat ca profesor de limba engleza. Intrucat mediul educational se dezvolta permanent, cei ce isi desfasoara activitatea in calitatea de cadre didactice sunt intr-un permanent proces de pregatire. Astfel, pe parcursul carierei am absolvit cursuri de specializare cu acreditare nationala si internationala, precum si studii de masterat. Imi doresc ca experienta acumulata in domeniul predarii Limbii Engleze, atat in sistemul educational de stat cat si privat, sa asigure deschiderea orizonturilor cunoasterii elevilor mei. Obiectivul meu este ca impreuna cu echipa IOANID sa asiguram fundamentul cunoasterii necesar dezvoltarii generatiei de maine.

Am decis sa imbratisez cariera didactica odata cu alegerea urmarii cursurilor liceale in cadrul liceului Pedagogic, convinsa fiind ca acesta avea sa fie drumul meu. Dupa absolvirea facultatii, a inceput traseul meu didactic. In anul 2010, am obtinut gradului definitiv in invatamant, pentru predarea limbii engleze.
In 2010, am urmat si un program de perfectionare pentru ocupatia de formator profesional al adultilor, cu specializare in limba engleza, dar, in prezent, ma dedic exclusiv formarii copiilor, un izvor nesecat de energie si imaginatie. Am urmat cursuri de formare organizate de British Council Bucuresti: Preparing Students for YLE (Young Learners English), Modern English Teaching etc. Sunt, de asemenea, responsabila cu derularea proiectelor eTwinning in Scoala IOANID (proiecte in derulare- Card Exchange European Day of Languages, English all around the world, Colours of my childhood, Breathing life into books).
Copiii secolului 21 trebuie sa comunice intr-o limba internationala. Sa fii cel care le deschide fereastra catre cunoastere, este un privilegiu. "Il poti invata pe un elev o lectie pe zi ; dar daca il educi sa invete din curiozitate , el va continua sa invete toata viata ." Clay P. Bedford

Numele meu este Madalina Vlad, am 38 de ani si sunt profesor de limba Engleza de peste 15 ani, dintre care multi petrecuti in sistemul britanic. Pasiuna mea este si slujba mea, ceea ce inseamna ca ador sa lucrez cu copiii. Sunt mama a doi copii minunati, un baietel si o fetita.
Hobby-urile mele sunt cititul, calatoriile si petrecerea timpului de calitate cu familia mea. Fiul meu este elev al acestei scoli, acesta fiind principalul motiv pentru care am ales sa ma alatur echipei. Consider ca dezvoltarea personala si academica sunt aspecte importante pentru viitorul lui.

Au trecut peste paisprezece ani de cand am pasit cu emotie pentru prima data intr-o sala de clasa plina de copii cu ochi mari si curiosi. Desi am o experienta vasta in ceea ce priveste aceasta meserie, inca pasesc la fiecare inceput de an cu aceeasi emotie, deoarece stiu cat de importanta este meseria de profesor si ce impact are asupra vietii de scolar.
Am inceput sa ma pregatesc pentru acest drum in anul 2000 in cadrul Universitatii Ovidius Constanta. In anul 2004 am absolvit Facultatea de Litere cu specializarea Limba si Literatura Engleza – Limba si Literatura Spaniola. Am predat in diferite scoli si licee din judetul Constanta, iar in anul 2012 am obtinut Gradul II. Perfectionarea a continuat de-a lungul anilor nu doar prin cursuri si conferinte la nivel national si international, ci si prin pozitia de asistent universitar din cadrul Universitatii Maritime din Constanta.
In ultimii ani am lucrat ca profesor de limba engleza si limba spaniola intr-o scoala internationala din Bucuresti, unde pot spune ca mi-am imbogatit considerabil bagajul de metode si tehnici atractive de invatare a limbii engleze, prin participarea la workshopuri si conferinte sustinute de vorbitori nativi. Sper ca experienta si entuziasmul meu sa inspire si sa motiveze elevii Scolii IOANID, deoarece, asa cum zicea Confucius ”Natura ne aseamana. Educatia ne deosebeste”.

Mi-am descoperit vocatia de profesoara la gradinita din Melbourne, Australia, unde mi-am inceput si "cariera" in educatie: imi amintesc cu drag cand predam lectii ursuletilor de plus: limba engleza, muzica si dans. Mai tarziu, in adolescenta, am pus in practica metode de predare prin povesti, cantece, jocuri si conversatie, care au dat rezultate la copiii din familie si mi-au intarit convingerea ca profesoratul corespunde aspiratiilor mele.
Am absolvit Facultatea de Limbi Straine (engleza-spaniola), continuand cu Masteratul de Lingvistica a limbii engleze, ambele la Universitatea din Bucuresti. Studiile si lucrarile de achizitie a limbii mi-au oferit orientari teoretice fructificate in practica. In cadrul unui program de voluntariat in cadrul Shakespeare School am predat limba engleza copiilor din medii defavorizate, avand ocazia sa imi diversific metodele de predare si sa ma adaptez la diferite niveluri de cunostiinte si provocari.
Adesea invatam de la copii cum sa ne bucuram impreuna de toate experientele pe care le ofera scoala: invatatura si joc, creativitate, intamplari cu haz si sens. Alaturi de ei traim rabdarea, empatia si entuziasmul. Ei ne inspira si ne demonstreaza in fiecare zi ca invataturile primite de la noi dau roade.
M-am alaturat echipei Scolii IOANID cu increderea si convingerea ca micii nostri scolari vor avea multe reusite in calatoria magica a invatarii limbi engleze, ale carei taine le vor deslusi cu drag.

“Alege-ti slujba care iti place si nu va trebui sa muncesti nici macar o zi in viata ta!” –acesta este un proverb chinezesc indragit de mine si care ma defineste. Pasiunea pentru limba engleza si dragostea fata de copii m-au indrumat spre lumea predarii, o lume la care visam din copilarie, asa ca m-am alaturat unui colectiv dintr-o scoala de limbi straine, unde am predat, la copii si adulti, engleza generala si de afaceri. Cu fiecare elev in parte, am descoperit lucruri noi, am invatat si mai mult ce inseamna rabdarea, comunicarea, sprijinul, atitudinea pozitiva, imaginatia, creativitatea. Pe masura ce anii au trecut, cursurile de specializare si seminariile m-au ajutat sa ma dezvolt profesional si sa ajung la abordari si strategii diferite, in functie de nevoile si personalitatea invataceilor. Ma alatur echipei IOANID cu dorinta de a impartasi experienta acumulata, dar si de a descoperi lucruri noi impreuna.

Intalnirea dintre mine si aceasta meserie a fost, desi intamplatoare pe la varsta de 18 ani, definitorie pentru ceea ce aveam sa-mi aleg ca drum profesional. De aceea, imi place sa spun ca nu eu am ales profesia, ci ea pe mine, iar aceasta intalnire providentiala imi aduce bucurii pe care sunt sigura ca altfel nu le-as trai. Imi place sa lucrez cu cei mici si fac acest lucru cu pasiune si daruire.
In 2002 am absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, din cadrul Universitatii Bucuresti si am o experienta de peste 16 ani in predarea limbii engleze tuturor grupelor de varsta. De-a lungul carierei, am predat o varietate de cursuri, de la engleza generala, la cele de pregatire pentru examenele international Cambridge, Toefl, IELTS. De asemenea, detin certificatul CELTA si sunt examinator oficial Cambridge.

Lucrez cu copiii de peste 16 ani și în fiecare zi mă simt norocoasă și împlinită de meseria mea. Ca profesor de limba engleză și de limba spaniolă, îmi doresc să îi ajut pe elevii mei să descopere plăcerea comunicării în limbi străine și oportunitățile nelimitate pe care o bună cunoaștere a acestora le poate oferi.
Tendința abordării interdisciplinare specifică IOANID, care încurajează conexiunile între materii, mi-a oferit, de asemenea, ocazia de a preda cursul Trip Around The World, foarte iubit de copii, în cadrul căruia aceștia discută pe teme de geografie, biologie, istorie și civilizație în limba engleză.
Mă bucur să fac parte dintr-o echipă dedicată, care pune accent atât pe dezvoltarea academică a copiilor, cât și pe bunăstarea lor emoțională, cu rezultate vizibile în fiecare zi.

“Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu incepi prin a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Invata-i intai sa tanjeasca dupa marea indepartata, nesfarsita.” (Antoine de Saint-Exupéry)
Cel mai important lucru pe care m-am straduit intotdeauna sa-l insuflu elevilor mei a fost dorinta de a sti mai multe, de a tinti mai sus, de a fi mai buni decat au fost ieri, competitia cu tine insuti fiind cea mai importanta forma de motivatie in orice tip de invatare. Trebuie sa recunosc faptul ca limba engleza are statutul privilegiat de a fi depasit stadiul de obiect de studiu cu predare, invatare si evaluare la final, prin aceea ca a devenit, de cateva decenii mai ales, un instrument de adaptare intr-o lume in continua evolutie. Urmand o frumoasa traditie de familie, am pus multa energie si suflet in profesia de dascal si am cautat mereu sa ma perfectionez si sa invat lucruri noi, atat pentru propria dezvoltare profesionala si personala, cat si pentru a fi un bun exemplu pentru elevii mei. Pe langa Facultatea de Litere, in munca mea ma ajuta enorm atat masteratul de Stiinte ale Comunicarii si ale Limbajului, pe care l-am absolvit in 2007, cat si numeroasele cursuri de perfectionare la care am participat incepand cu anul 2002. In cadrul echipei IOANID am remarcat atributele unei scoli care se ghideaza dupa principii solide, cu profesionisti care demonstreaza constant preocuparea pentru un invatamant de calitate.

Dragii mei, ma bucur sa va intalnesc pe toti! Psihologia si psihoterapia sunt vocatia mea, de cand ma stiu am fost fascinata de oameni si curioasa sa aflu lucruri noi. Din anul 2006, de cand am absolvit Facultatea de Psihologie, dupa un modul psihopedagogic si o bursa de psihanaliza in Franta, majoritatea proiectelor mele au fost cu si despre copii. Dupa Masterul de Psihoterapii Psihanalitice si formarea in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Familie si Grup, dupa o experienta clinica de aproape 10 ani, am invatat cele mai importante lectii de la copii si impreuna cu ei.
Cred cu tarie ca fiecare om este independent in emotii si gandire si cred in dreptul fiecaruia dintre noi de a ne trai experientele asa cum alegem si cum putem. Copiii si experienta de consiliere, psihoterapie si invatare alaturi de ei mi-au aratat valente diferite ale spiritului, m-au invatat ca viata este vie peste tot si ca fiecare fiinta merita respect.
De-a lungul celor 14 ani in care am lucrat in domeniul managementului in invatamantul primar, apoi ca profesor in invatamantul liceal privat de top din Bucuresti am coordonat serii de conferinte motivationale si conferinte TEDx, am participat la tabere internationale si impreuna cu prieteni si colegi am construit o comunitate de oameni pasionati. Din 2010 sunt scriitor de poezie haiku si povesti psihoeducative pentru copii mari si mici. Incerc sa impart motivatia pentru munca mea cu cei din jur, pentru ca eu cred ca unul dintre motoarele sociale cele mai puternice este curajul de a fi sincer si autentic. Va doresc tuturor spor in toate si creativitate in vietile voastre!

Am descoperit pasiunea și fascinația pentru lucrul cu și pentru copii încă de la începutul facultății. Studiul Psihologiei în cadrul Universității din București s-a îmbinat armonios cu multe ore petrecute desfășurând activități extracurriculare de învățare experiențială, bazată pe joacă, în școli, grădinițe și tabere de vară. Cred în adaptarea activităților și a modului de transmitere a informațiilor pentru a răspunde la nevoile fiecărui copil. Sunt o persoană energică și transpun această energie în joacă și în toate interacțiunile pe care le am cu cei mici. Îmi place să le fiu aproape și să le ofer sprijinul necesar de care au nevoie pentru a își răspunde singuri la întrebări și a continua să fie curioși.
Între timp am acceptat o nouă provocare, aceea de a mă alătura învățământului primar, cu dorința de a fi mai aproape de elevi. Întrucât procesul de învățare nu se termină niciodată, în prezent urmez modulul psihopedagogic și continui să învăț în fiecare zi alături de copii și de la aceștia.

Pasiunea pentru consiliere a început înca de când eram in liceu. Am parcus în clasa a XII-a primul curs de consiliere, pe vremea când în România aproape că nu se știau noțiuni despre consiliere și psihoterapie. Am absolvit Facultatea de Psihologie în București în 2006, dar am început să lucrez în rolul de consilier școlar înainte de a finaliza facultatea. Am o experință de peste 15 ani în domeniul psihoterapiei, consilierii, psihologiei clinice și logopediei. Am finalizat doua mastere în domeniu și patru formări în psihoterapie, ceea ce îmi dă ocazia să combin mai multe teorii și metode practice ca să obțin ceea ce îmi propun. Parcurg cu regularitate cursuri de formare continuă pentru a putea să fiu mereu la curent cu noi metode și studii în domeniul psihologiei.
Sunt dornică să găsesc resursele în fiecare copil pentru a ajunge la maximul de potential pe care o persoană o poate avea în viață. Despre formările mele, scrieri și articole puteți găsi informații pe site-ul meu www.psihoconsultanta.ro.

Din primul an în care am învăţat Fizică în şcoala generală mi-am dorit să fiu profesoară de fizică. De aceea, am decis să urmez cursurile Facultăţii de Fizică a Universităţii din Bucureşti, cu o specializare în Biofizică. Am fost însă dezamăgită de sistemul de învăţământ public, aşa că am luat o „pauză” de 7 ani în Statele Unite, unde am studiat Genetică la Kansas State University şi Iowa State University. La întoarcerea în România mi-am reluat visul de a fi profesoară, într-o şcoală particulară cu predare în limba engleză, iar de trei ani predau şi în sistemul International Baccalaureate (IB).
Cred ca trăim într-o lume care ne bombardează cu mesaje negative şi ne formează o imagine distopică a viitorului. Lumea ştiinţei şi tehnologiei este însă o oază pozitivă şi fascinantă, așa că sper să îi atrag pe elevii mei spre a o cunoaşte şi a păstra contactul cu ea, chiar dacă nu toţi îsi vor dori să se „mute” acolo.

“Sunt mereu pregatit sa invat, dar nu intotdeauna gata sa ma las invatat”; acest citat din Oscar Wilde defineste cel mai bine conceptia mea despre meseria pe care o practic si cuprinde esenta provocarilor ei. Consider ca ii caracterizeaza pe copiii “din ziua de azi” ca fiind acele spirite avansate fata de generatiile anterioare, cu care nu mai “merge si asa”. Incerc sa ma prezint in fata lor cu entuziasm mai ales si sa produc asupra lor acel tip de fascinatie intelectuala care sa ii determine sa isi doreasca mai mult din ceea ce am de oferit. Cred ca aici rezida talentul unui pedagog, in “cum”, mai presus decat “ce”. Iar in cazul limbii germane, care are o faima de disciplina “grea” sau chiar inabordabila, acest concept se verifica din plin. Studiul si stapanirea acestei limbi intareste caracterul unui copil si ii creste stima de sine, apropiindu-l in acelasi timp de o cultura care valorifica specializarea si perfectionarea in orice domeniu.
Dupa ce am terminat Facultatea de Limbi si Literaturi Straine Bucuresti specializarea Germana-Stiinta Imaginii si dupa un masterat in Expertiza in Publicitate am inceput sa predau aceasta limba ca trainer in multinationale si am avut astfel contact cu profesionisti din multe arii de activitate. Am predat apoi in doua scoli germane din Bucuresti, DSBU si Zeppelin Schule. O scoala care nu este germana este o noua provocare pentru mine si sper sa formez aici noi practicanti ai acestei limbi si adepti ai acestei culturi performante. Vreau ca elevii mei sa descopere satisfactia ca un lucru greu,daca este facut bine, le va parea usor.

Sunt absolventa a Facultatii de Interpretare din cadrul Universitatii de Muzica Bucuresti, sectia Canto Clasic. In 2007, am absolvit cursurile de Master ale Facultatii de Interpretare, sectia Arta Vocala. De asemenea, am absolvit Colegiul de Institutori - sectia muzica si Facultatea de Pedagogie Muzicala din cadrul Universitatii Valahia Targoviste. In 2006, respectiv in 2008, am obtinut gradele didactice definitivat - educatori si gradul II - canto clasic. In prezent, sunt si artist liric la Filarmonica George Enescu, Bucuresti, colaborand cu succes cu institutii muzicale din tara si strainatate. Sunt laureata a numeroase concursuri de specialitate din tara si de peste hotare, insa nimic nu se compara cu bucuria de a lucra cu cei mici! Satisfactia de a vedea cum un copil creste intr-un domeniu pe care i-l predai este inegalabila.

I have been a teacher for 10 years in total, with a big gap working in film, television and advertising.
I teach English, Science (with a particular focus on STEM), Improv Performance, Debate, Creative Writing and digital skills. I hold a BSc with Honours in Chemistry from the University of Leeds, a cert TESOL and dipl TESOL and an MBA. I am also one of only three qualified independent World Peace Game facilitators in Europe.
I have been in Romania for 16 years and I love very much the country and people. I chose IOANID because I highly rate and respect the team and strongly identify with the values and teaching methods the school promotes. And of course I love the kids!

Mi-am inceput cariera inca din timpul facultatii, ca profesor de informatica la Palatul National al Copiilor, iar de atunci am inteles ca doar experinta scolilor private poate oferi o alternativa a sistemului romanesc de invatamant.
Cu o experienta de peste 16 ani la catedra de informatica sau, mai corect spus, cot la cot cu elevul la tastatura, pot spune ca fiecare elev, fiecare clasa, fiecare generatie mi-a aratat ca invatam mereu unii de la altii si ca putem fi unii pentru altii inspiratie.
Fie ca alegi sa devii programator, fie ca iti alegi o alta profesie, informatica este un instrument esential din trusa de supravietuire a omului din ziua de astazi.

Indragesc sa descopar si sa modelez lumea prin arta muzicii dar si a sinelui totodata, pe care o practic si o dezvolt inca din primii ani de viata, incercand sa ma perfectionez in permanenta si sa transmit celor mici cele deprinse pana acum.
Sunt absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti si profesez in domeniul artistic si muzical de peste 20 de ani, avand variate proiecte si colaborari cu cele mai importante teatre din Bucuresti pentru diverse spectacole.
Incurajez cultivarea creativitatii si a valorilor prin orice forma de manifestare artistica si cred ca muzica are un rol esential in dezvoltarea copiilor, prin intermediul aptitudinilor pe care incerc sa le stimulez cat mai mult in cadrul orelor de educatie muzicala.

M-am nascut si am crescut intr-o societate in care se promova un comportament dictatorial si pragmatic, intr-un sistem inchis, in care evadarile de orice tip, fizic sau mental, erau pedepsite, intr-o lume in care aripile erau frante deseori, iar visurile cu greu se transpuneau in realitate. Ma bucur deci pentru „temelia” pe care copiii nostri, astazi, isi zidesc devenirea. Am credinta ca in fiecare dintre noi se afla inca omul primordial, liber si doritor sa se exprime artistic, adica sincer si creativ. Impreuna cu camarazii mei mai mici, elevii scolii IOANID, vorbesc aceeasi limba, pe care o reinventam, de fiecare data altfel, dar cu aceleasi mijloace de exprimare bazate pe culoare, forma, linie, punct, umbra si lumina… Intreaga mea viata, privata si publica, filosofia mea personala, se deruleaza in jurul ideii de arta. Iar pentru ca adevaratul semn al inteligentei nu este cunoasterea, ci imaginatia, - dupa cum era de parere Einstein- ma straduiesc, simplificand sau dezvoltand, sa-mi (re)imaginez lumea.

Am ales sa fac parte din echipa IOANID in calitate de profesoara de educatie fizica si sport, dupa o cariera ca sportiva de performanta, in componenta a lotului national de atletism.
Sunt absolventa A.N.E.F.S. din Bucuresti, doctor in educatie fizica si sport, autoare a sase carti de specialitate publicate in edituri de renume, in prezent fiind si conferentiar universitar doctor. De asemenea, colaborez in paralel si cu Universitatea Romano-Americana, iar lucrul cu elevii si studentii imi ofera nenumarate satisfactii profesionale.

Liviu Rebreanu a spus ca ,,un sportiv adevarat e un cavaler in toate manifestarile vietii". Am ales meseria de profesor de educatie fizica deoarece cred ca intr-adevar sportul cladeste caractere, ajutand copiii nu doar sa se dezvolte armonios si sa aleaga un stil de viata sanatos pe termen lung, ci si sa devina ordonati, disciplinati, sa isi dezvolte spiritul de echipa, sociabilitatea si sa invete sa faca fata atat succesului, cat si esecului.
Am facut sport de performanta de la varsta de 10 ani si mi-am dat seama ca imi doresc sa profesez in acest domeniu, mai ales ca imi plac foarte mult copiii, iar cea mai mare satisfactie o am atunci cand vad progresele pe care le fac din toate punctele de vedere, datorita sportului. Am devenit antrenor de baschet in momentul in care mi-am incheiat cariera de jucator, avand o experienta de 11 ani in lucrul cu copiii. Am absolvit facultatea de Educatie Fizica si Sport, cu intentia de a transmite copiilor dragostea pentru sport. De-a lungul timpului am urmat cursuri si specializari nationale si internationale in domeniu si consider ca este important sa investim in propria educatie profesionala.
examenul de Evaluare Nationala


de predare
