Ziua Cartii la Gradinita IOANID

Cartile au loc special in viata oamenilor, de aceea s-a nascut Ziua Internationala a Cartii, la initiativa UNESCO  si a devenit un eveniment anual in care se promoveaza cititul, publicarea de carti, dar si drepturile de autor.

Deja la Gradinita IOANID a devenit traditie organizarea unui targ de profil, unde parinti si copii deopotriva  au putut pot alege si cupara volumele  preferate. Elevii Scolii IOANID ni s-au alaturat in acest demers, antrenandu-i pe cei mici in jocuri distractive de dezvoltare a limbajului, dar si lecturi amuzante.

Autoarea multor carti pentru  copii, Simona Epure, a petrecut o dimineata alaturi de prescolarii grupelor mari si mijlocii, prezentandu-le o parte dintre operele sale si oferindu-le autografe.

Proiectul ,,O carte pentru un prieten  a i-a coplesit pe copii cu complexitatea sentimentelor traite: surpriza unor povesti noi, ascunse in spatele hartiei de impachetat, satisfactia generata de donatia facuta, dar mai ales curiozitatea de a deschide, citi si  impartasi cu cei dragi o carte noua.