Preșcolarii de la Greierași și Albinuțe au făcut cunoștință cu tehnicile de cățărare

In cadrul proiectului “Minte sanatoasa in corp sanatos”, copiii de la grupele Greierasi si Albinute au fost provocati sa participe la un curs de escalada la Asociatia Club Sportiv Climb Again. Escalada este un sport complex, ce i-a solicitat pe copii atat fizic, cat si psihic, dar si care le-a testat forta, rezistenta, echilibrul si controlul mental.

Toti prescolarii au fost incurajati sa isi depaseasca limitele, intr-un mediu sigur si prietenos. Sub permanenta supraveghere si indrumare a instructorilor experimentati, copiii au fost initiati in procesul de escalada, care a fost placut si provocator datorita jocurilor variate.

Activitatea a fost centrata pe deprinderea tehnicilor esentiale de catarare, dar copiilor le-a fost indusa si dragostea pentru miscare si natura, incerand sa ii indrumam spre deprinderi de folos in viata de zi cu zi. Pe langa avantajele legate de dezvoltarea de ordin fizic, alte beneficii ale participarii la cursurile de escalada se enumera stimularea creativitatii, dar si dezvoltarea emotionala si intelectuala a personalitatii celor mici.