Într-o după-amiază însorită de toamnă ne-am îndreptat pașii spre strada Dorobanți la numărul 32. Am trecut pe lângă forfota Academiei de Studii Economice, prin aromele de covrigi calzi (promisi ca vor fi cumpărați la întoarcere) și ne-am oprit în fața frumoasei clădiri care găzduiește Institutul German Goethe.
Spațiul exterior era ocupat de angajații care își finalizau pauza de prânz, prinși în conersații colegiale, care brusc au fost întrerupți de zumzetul unor pici puțin cam gălăgioși comparativ cu statura lor. Astfel, sosirea ne-a fost remarcată și de gazda noastră zâmbitoare, Cristina Zanfirescu, cea care coordonează activitățile de presă și PR. Surpriza noastră a fost că în acea săptămână primiseră vizita a două tinere studente care veniseră în practică din Germania pentru un pic de experiență culturală.
Elevii noștri,aflați la vârsta curiozității și stăpâni ai întrebărilor cercetătoare au legat rapid conversații cu gazdele, dialogul având loc atât în limba română, cât și în limba engleză dovedind că sunt informați. Au făcut schimb de ”obiceiuri culturale”, au învățat cuvinte noi în limba germană, au aflat superstiții și feluri de mâncare tradiționale.
Ne-a plăcut foarte mult felul ludic în care ne-au fost prezentate informațiile, în special că au fost accesibile și amuzante, astfel că au fost reținute cu plăcere și ușurință. Am vizitat spațiile de lucru,de curs, însă biblioteca ne-a rămas în memorie ca fiind ceva deosebit și nemaiîntâlnit. Este singura bibliotecă din țară unde, pe lângă cărți, poți împrumuta OBIECTE!
Recomandăm tuturor să facă o vizită acestui spațiu cultural unde poți viziona un concert, o piesă de teatru, un film sau poți participa la un curs de limbă străină, workshop pe diferite teme.
Am plecat cu daruri de care ne-am bucurat și nu am uitat ca la întoarcere să cumpărăm covrigi calzi, așa cum este tradiția și în Germania.