Ce activitati s-au desfasurat de “Scoala Altfel” la Scoala IOANID

La Scoala Gimnaziala IOANID, o parte dintre elevii din clasele pregatitoare – a IV-a au mers in tabara de salvare si prim ajutor de la Statiunea Straja, Hunedoara. Acolo, au invatat despre masurile de prim ajutor in caz de accidentare, sfaturi pentru ingrijirea victimei, masuri de prevenire a situatiilor de urgenta si asigurarea suportului psihic in situatii critice.

In plus, au facut doua drumetii, una pe traseul Castelul Corvinilor din Hunedoara – Cetatea Deva – Manastirea Prislop si cealalta de la Schitul Straja catre cusca Ursului Balu. In timpul acestora, elevii si-au insusit tehnici de supravietuire: descoperirea de urme, invatarea speciilor de copaci, tipuri de frunze, tir cu arcul,  au invatat cum sa faca focul, cum sa construiasca adaposturi cu materiale din natura si au facut exercitii de campare: montat si demontat corturi.

Alte activitati din saptamana cea mai asteptata de elevi din timpul anului scolar au fost: jocuri si experimente la Oraselul Cunoasterii, atelier de confectionat cosuri cu flori pentru mamici, competitii sportive, curs de dans urban. In plus, in a doua zi au vizitat judetul Buzau, bifand urmatoarele obiective turistice: Vulcanii Noroiosi, Herghelia Cislau, Parcul de aventura Sarata-Monteoru.