Invitație lectură Revista IOANID, ediția 2020

Autor: Sebastian, clasa a X-a

Dragi cititori,

„IOANID Magazin” este spațiul în care se întâlnesc ideile și sentimentele unei generații de elevi, reușind să strângă între coperți aspirațiile, visurile, preocupările și așteptările tuturor “cavalerilor Ioanizi”. Parafrazând, putem spune că „IOANID Magazin” este ciorna istoriei de mâine, povestea noastră având astfel șansa de a merge mai departe, de a fi cunoscută tuturor și de a inspira alte generații care calcă pragul școlii noastre.

Pandemia SARS COV-2 a reprezentat cea mai mare provocare pentru fiecare dintre noi. În izolare, departe de școală, profesori, prieteni și colegi, am fost nevoiți să găsim noi căi de comunicare pentru a rămâne împreună. Ne-am mutat toate activitățile în eter, reușind să lansăm expoziții de artă, să cântăm împreună, să desenăm îndemnuri pentru eroii din linia întâi și să ținem orele de curs, demonstrând că timpul nu a suferit nicio schimbare, în ciuda spațiului care s-a comprimat, aruncându-ne pe fiecare într-un colț de izolare. Am demonstrat că avem resurse pe care nici nu le bănuiam și am simțit căldura profesorilor dincolo de monitoare.

În vremuri în care nu mai poți să faci, te poți gândi cu mai multă atenție la toate lucrurile bune care ți se întâmplau nu mai devreme de acum două luni la IOANID: mult așteptata competiție pe case, minunatul Talent Show, Halloween și Pajama Party. Pentru că avem „IOANID Magazin” , nu ne lipsesc din pandemie ultimele creații literare ale celor mai poeți dintre noi și, nu în ultimul rând, cele mai inspiraționale proiecte de voluntariat ale comunității noastre. Acum înțelegem mai bine ca niciodată valoarea implicării sociale. Dragilor, vă invităm să treceți pragul revistei nu doar ca cititori, ci să deveniți unii dintre scriitori. Cuvântul vostru poate schimba, zidi, inspira, fiind chiar urma trecerii voastre prin Școala IOANID.

 
Revista este disponibila și în format digital, pe site-ul IOANID