Expoziție de pictură a liceenilor la Galeria de Artă Rotenberg-Uzunov

În perioada 28 mai – 3 iunie, elevii Liceului Internațional IOANID, alături de teacher Manuela Moscal au realizat expoziția de grup “Maeștrii și Discipolul”, la Galeria de Artă Rotenberg – Uzunov.

Evenimentul a fost promovat la emisiunea “Artă prin gaura cheii”, prezentată de Steluța Roșca-Stănescu, la care au fost invitați expozanții și profesorul coordonator. Cea mai importantă parte a proiectului este, însă, faptul că expoziția a fost una cu vânzare în scop umanitar, iar în trei zile s-au vândut toate cele 16 lucrări. S-au strâns astfel 4.000 de lei, care au ajuns la secția de pediatrie a Institutul Clinic Fundeni.

„Raționamentul acestei expoziții este acela de a aduce în prim-plan, prin realități exterioare, în unele cazuri lesne de recunoscut, lumea interioară a artistului. Arhitecturile sunt alcătuiri, iar în redarea lor, oricât de mult ne-am abate de la subiect, ceva din conținutul nostru transpare și ne legitimăm rațional și emoțional, devenim astfel mai ușor de citit”. – prof. Manuela Moscal