Lansarea centrului local de Cercetasi IOANID

Liceul International IOANID a lansat un centru local de cercetasii din cadrul scolii si liceului, cu scopul de a responsabiliza elevii prin practicarea democrației, de a dezvolta potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități  diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi  prietenii.

 

Astfel, am lansat 4 grupe de varsta:

  1. a) Lupisori: 6-10 ani (scoala primara)
  2. b) Temerari: 10-14 ani (gimnaziu)
  3. c) Exploratori: 14-18 ani (liceu)
  4. d) Seniori si Lideri: peste 18 ani (studenti sau alti adulti)

 

Elevii au fost incantati de lansarea acestui proiect si s-au inscris in numar mare, in perioada urmatoare urmand sa inceapa desfasurarea activitatilor, dupa care vor depune promisiunea de cercetas in cadrul unei ceremonii speciale, unde fiecare isi primeste cravata cu nodul prieteniei.

Fiecare grupa de varsta se intruneste cu liderii in activitati bilunare, care pot include: atelier de noduri cercetasesti, activitati de semnalizare Panaitescu pentru cercetasi, atelier de sculptura si modelaj, activitati outdoor de catarat si rapel, drumetii si calatorii, excursii de supravietuire in padure, expeditii de botanica/speologie sau istorie. Ca o regula, pe langa acestea, vom propune 3 iesiri ale Centrului local IOANID pe an, una dintre ele fiind o tabara cercetaseasca, unde fiecare membru participa la comunitate si primeste insignele anuale pe care a dovedit ca le merita.

Astfel, invatam sa asezam corturi, sa facem focul, sa gatim, sa construim adaposturi impotriva ploii, sa construim fara cuie sau suruburi, sa bricolam si sa avem incredere unii in altii.

Abia asteptam sa incepem activitatile!

Sursa foto