Cum a fost experienta WonderFest pentru liceenii IOANID

WonderFest – Festivalul Internațional de Teatru și Film pentru Copii și Tineret –  este un proiect cultural, care promovează educația non-formală, desfășurat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Elevii au participat cu interes la atelierele informativ-educative din cadrul WONDERFEST ale cărui teme au fost machiajul de film și tainele cinematografiei. Au avut astfel ocazia să afle cum se realizează, prin machiaj, efectele speciale din lumea filmului, indiferent dacă este vorba despre un film istoric, SF sau contemporan.

De asemenea, au făcut o incursiune în istoria cinematografiei și au aflat despre Kodak – părintele fotografiei și al cinematografiei industriale -, despre Steve Sasson – inventatorul fotografiei digitale – , despre primul proiector cinematografic digital. dar și despre avantajele și dezavantajele fotografiei digitale.

Temele li s-au părut foarte interesante și au purtat discuții atât cu doamna Luiza Maria Ionescu, make-up artist și lector la Școala de Televiziune, cât și cu domnul Bogdan Ionescu, director executiv al Școlii de Televiziune.