Saptamana Verde – responsabilitate ecologica si distractie pentru prescolarii IOANID

In perioada 25-29 martie, la Gradinita IOANID, cei mici  au avut parte de o intreaga saptamana ecologica. Astfel, copiii s-au bucurat impreuna cu profesorii si invitatii speciali de activitati bazate pe dezvoltarea timpurie a abilitatilor necesare protejarii mediului. De la discutii despre importanta reciclarii la crearea propriu-zisa a obiectelor de uz zilnic care ne salveaza planeta, prescolarii au fost adevarati ecologiști.

Copiii si-au reciclat vechile tricouri in pungi de cumparaturi, au invatat cum se realizeaza separarea hartiei de plastic si sticla cu ajutorul culorilor aflate pe cosurile de gunoi, si-au creat tinute din materiale deja prezente acasa, tinute din materiale reciclabile si le-au prezentat in cadrul unei parade verzi supranumita “Eco Fashion Show”.

Cei mici au fost foarte atenti si, in special, preocupati de protejarea apelor, a mediului, iar acest aspect a subliniat frumusetea viitoarelor generatii de a detine responsabilitatea pentru ceea ce va avea loc in urmatorii ani. Acestia au definit, prin actiunile intreprinse alaturi de profesori, un viitor verde si plin de speranta.