Program de internship FEDEVO la IOANID

În cadrul Liceului Internațional IOANID, suntem dedicați formării viitorului și oferirii elevilor noștri de oportunități excepționale de dezvoltare personală și profesională. Recent, am organizat un program de internship de o săptămână care a oferit liceenilor IOANID șansa de a-și explora pasiunile și de a câștiga experiență practică în diferite domenii de carieră.

 

Această experiență unică a fost posibilă datorită parteneriatului nostru cu echipa FEDEVO și a implicării profesionale a elevilor noștri. În cadrul programului de internship, elevii au parcurs următoarele etape:

 

  1. Testarea Vocatională: Prin intermediul unor teste vocaționale specializate, elevii au fost ghidați să descopere abilitățile și potențialul lor în diverse domenii de carieră.
  2. Selectarea Departamentului și Companiei: După evaluarea rezultatelor testelor vocaționale, elevii și-au ales departamentul de interes și compania în care au dorit să își desfășoare stagiul de internship.
  3. Participarea la Programul de Internship: Timp de o săptămână, cei 13 liceeni au fost plasați în diverse departamente și companii, oferindu-le o perspectivă valoroasă asupra a ceea ce presupune munca în domeniile alese.
  4. Experiență Practică: Elevii noștri au fost implicați în activități practice, precum participarea la ședințe, preluarea sarcinilor ușoare și învățarea directă de la profesioniști în domenii precum vânzări, inginerie, psihologie, finanțe bancare, avocatură și televiziune.
  5. Dezvoltarea Competențelor: Elevii au avut oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de comunicare, rezolvare a problemelor și de a înțelege mai bine cerințele și provocările specifice fiecărui domeniu.

 

Programul a fost cu adevărat deosebit pentru elevii noștri, permițându-le să-și exploreze pasiunile și să obțină o perspectivă reală asupra lumii profesionale.