Liceenii IOANID în călătorie imersivă la MINA

În luna octombrie, liceenii IOANID s-au aventurat într-o experiență culturală de neuitat la Museum of Immersive New Art București (MINA). Această călătorie le-a oferit ocazia de a intra în lumea captivantă a artei lui Gustav Klimt și nu numai.

 

Gustav Klimt – The Immersive Show

Expoziția imersivă Gustav Klimt a fost punctul culminant al acestei incursiuni culturale. Peste 60 dintre cele mai remarcabile opere ale celebrului pictor simbolist au prins viață într-un spectacol multimedia care a uimit și a inspirat toți participanții. De la celebra “Doamnă cu Evantai” la “Sărutul”, această experiență a fost o adevărată călătorie prin “Epoca de Aur” a lui Klimt, cu elemente Art Nouveau și simboluri bizantine. A fost nu doar o expoziție de artă, ci și o incursiune imersivă în capodoperele lui Klimt. Fiecare piesă a fost meticulos animată și prezentată într-un spațiu cu o înălțime de 7 metri, oferind o perspectivă unică asupra operei marelui artist.

Lumea Subacvatică – O Călătorie Imersivă a Apei

Această experiență nu a fost doar despre artă, ci și despre conștientizarea și aprecierea naturii. “Lumea Subacvatică” ne-a dus într-o călătorie captivantă prin lumea apei, dezvăluind frumusețea și biodiversitatea mediului acvatic. De la Delta Dunării la adâncurile oceanului, am explorat casa a milioane de specii de plante și animale, am înțeles importanța apei și modul în care putem contribui la protejarea sa.

Inner Constellations

Pentru a completa această incursiune culturală, liceenii IOANID au avut privilegiul de a se bucura de creațiile artistului Alexandru Nimurad, animate de studioul Noetic. Lucrările sale au fost aduse la viață printr-un spectacol imersiv care a transmis mesajul său unic și dinamic. Cu influențe variate, de la mitologie la artă clasică și design contemporan, Nimurad a creat un limbaj vizual cu adevărat aparte.

 

Sperăm ca această experiență culturală să fie doar începutul pentru liceenii IOANID, încurajându-i să exploreze arta și știința cu inimile și mințile lor deschise.