Distracție și educație pentru preșcolari, la Clubul de Știință IOANID

Clubul de Științe le oferă copiilor preșcolari ocazia să-și dezvolte capacitatea de observație în timp ce-și folosesc simțurile pentru a aduna informații pe care mai apoi le folosesc pentru a identifica fenomene simple, a face predicții și a discuta ideile.

Copiii explorează modul în care funcționează lumea, urmărind a recunoaște relații simple de cauzalitate, și investighează schimbările care apar pe perioade de timp diferite, pentru a descoperi ce condiții pot afecta respectiva schimbare.

În cadrul experimentului „Amestecăm culori”, cei mici au ales cuburi de gheata de culori diferite, au pus apa pentru a le topi și au observat cum în farfurie apare o altă culoare.

Cu altă ocazie copiii, curioși din fire, au realizat experimentul „Rainbow Skittles”, unde au putut observa cum bomboanele se dizolvă și culoarea  se îndreaptă către centrul farfuriei, astfel creând un curcubeu.

Au experimentat, de asemenea, și pictura cu „vopsele” mai puțin convenționale, cum ar fi un amestec de lapte cu colorant alimentar. Picturile realizate au fost unice, fiecare copil alegându-și culoarea și culorile favorite.