Saptamana Apelor, un eveniment dedicat sustenabilitatii

Vineri, 15 martie, IOANID a raspuns invitatiei Asociatiei Prometeu de a lua parte la un proiect important al acestora si, astfel, elevii de gimnaziu au participat la evenimentul “Saptamana Apelor – obiceiuri sustenabile”.  Copiii au avut parte de mai multe activitati atractive cu accent pe sanatatea apelor. Printre ele s-au numarat: prezentarea de obiceiuri prietenoase cu mediul, o proiectie de film educativ, povestea unei perechi de blugi, urmată de o dezbatere pe tema consumului responsabil.
Finalul evenimentului a fost marcat de un cadou oferit din partea organizatorilor, elevii IOANID primind un kit cu produse alternative la plastic tocmai bun de testat în viața de zi cu zi. Acestia s-au bucurat sa ia acasa o parte din ceea ce am descoperit despre sanatatea mediului.
Actiunea face parte din Programul Cu Apele Curate lansat în 2019 de Mai Mult Verde și Lidl Romania, ca un apel la implicare in combaterea si prevenirea poluarii cu plastic a apelor, adresat membrilor comunitatilor si autoritatilor publice din localitatile riverane.
Le mulțumim elevilor si organizatorilor!