IOANID FunRun

Regulament IOANID FunRun, editia a IV-a

IOANID FunRun, editia a patra, va avea loc in data de 15 octombrie 2022.

Traseul de alergare va fi semnalizat de catre organizator si va fi supravegheat. Posturile de hidratare si alimentare vor fi amplasate in zona de start/ finish. Este interzisa sub orice circumstanta aruncarea resturilor, ambalajelor, paharelor sau orice alte materiale pe traseu, in semn de respect pentru mediul inconjurator.

In cazul in care oricare dintre participanti nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa dintr-un anume motiv, trebuie sa-i informeze imediat pe organizatori. De asemenea, organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in cazul in care acesta este accidentat, iar continuarea cursei poate duce la agravarea situatiei pentru el sau cei din jur.

In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale, organizatorul isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara si/sau traseul. Modificarile de traseu vor fi anuntate in prealabil. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa in cazuri exceptionale, cu conditia ca toti participantii sa fie anuntati in prealabil. In caz de forta majora, prin aceasta intelegem orice evenimente care ar putea influenta buna desfasurare a evenimentului cum ar fi: inundatii majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia, taxa de participare nu va fi returnata, se va stabili alta data pentru desfasurarea competitiei.

Respectarea regulilor de siguranta

Fiti prudenti si nu ezitati sa apelati la echipele de prim-ajutor in cazul in care va simtiti rau. De asemenea, in cazul in care observati un incident sau un alt participant care are nevoie de ajutor, va rugam sa anuntati acest lucru. Urmati intotdeauna marcajul oficial al cursei.

Organizatorul nu isi asuma nici o responsabilitate pentru pierderi sau pagube materiale, expunere la circumstante extreme: boala, contact/coliziune cu alti participanti, spectator, voluntari, conditii meteorologice nefavorabile.

Drepturi de autor

Prin inregistrarea in competitie, toti participantii vor autoriza automat organizatorii, inclusiv partenerii curselor, sa foloseasca si sa reproduca orice material continand declaratii sau imagini cu participantii in alergare sau nu. Materialele si pozele vor fi utilizate pentru promovarea evenimentului.

Note finale si penalizari

Participantii sunt obligati ca inainte de ziua evenimentului sa citeasca si sa urmeze instructiunile si, de asemenea, sa asculte si sa urmeze instructiunile organizatorilor la locul de desfasurare al evenimentului.

Prin participarea la această competiţie, participanţii sunt de acord să respecte şi să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor şi condiţiilor prezentului Regulament.

Regulamentul este întocmit şi este făcut public conform legislaţiei româneşti, fiind disponibil pe site-ul www.ioanid.com. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial, urmând ca astfel de modificări să intre în vigoare numai după publicarea unui anunţ prealabil de prezentare a acestor modificări pe site-ul www.ioanid.com.

Aceste abateti duc la descalificare:

 • Nerespectarea regulilor competitiei.
 • Comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public sau alte persoane.
 • Aruncarea de resturi, ambalaje, pahare sau alte obiecte/lucruri pe stadion.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecţia datelor personale. Prin urmare, organizatorii se angajează să păstreze confidenţialitatea datelor personale ale participanţilor şi câştigătorilor la prezenta competiţie şi să le utilizeze conform prezentului Regulament şi legislaţiei în vigoare. Organizatorii nu sunt responsabili pentru nicio expunere neautorizata a informatiilor personale si confidentiale cauzate de atacuri cibernetice sau furtul de date.

Prin inscrierea la IOANID FunRun, participantii sunt de acord sa primeasca mesaje din partea organizatorului despre activitatea acestuia, despre alte evenimente organizate de acesta sau la care acesta are calitatea de partener.

Toti participantii declara pe propria raspundere:

 • ca au luat la cunostinta prevederile regulamentului de participare la eveniment si se obliga sa le respecte;
 • sunt apti din punct de vedere fizic (medical) pentru efort fizic prelungit si in conditii meteo specifice zilei de eveniment;
 • ca NU se afla sub influenta bauturilor alcoolice si/sau a stupefiantelor;
 • ca au completat corect si complet formularul de inscriere de pe platforma MyClass;
 • ca au luat la cunostinta recomandarile organizatorilor cu privire la imbracamintea si incaltamintea de utilizat pe parcursul evenimentului si ca voi urma aceste recomandari;
 • ca respecta intocmai indicatiile arbitrilor de traseu, arbitrii fiind persoanele abilitate sa intrerupa evenimentul in cazul in care este incalcat Regulamentul Evenimentului;
 • ca sunt de acord ca arbitrul de traseu poate descalifica automat participantul la concurs in cazul in care acesta incalca Regulamentul Competitiei (ex. abatere de la traseu si omisiunea revenirii la acesta prin locul cel mai apropiat prin care a iesit accidental sau voit, comportament nepoliticos la adresa Organizatorilor si/sau participantilor la eveniment etc.);
 • ca nu vor arunca in perimetrul de desfasurare a evenimentului niciun tip de deseu, in afara spatiilor special amenajate, fiindu-i-se adus la cunostinta ca, in cazul nerespectarii acestei conditii, sunt pasibili de descalificare din eveniment fara drept de apel (si fara returnarea contravalorii taxei de participare);
 • ca se vor manifesta intr-un mod decent si cu sportivitate pe toata perioada de desfasurare a Competitiei fara a-i stanjeni pe ceilalti participanti si/sau Organizatori;
 • ca nu vor apela la nici o alta forma/mijloc de deplasare in perimetrul de desfasurare a Competitiei (auto, velo, moto, ATV etc);
 • ca detin asigurare medicala pentru incidente soldate in timpul unor competitii sportive sau isi asuma cheltuielile cauzate implicate de o posibila accidentare pentru care Organizatorii nu sunt raspunzatori;
 • ca nu au nicio pretentie fata de Organizatori in a folosi imaginile foto si video realizate in timpul Competitiei in care sunt surprinsi, cu angajamentul ferm al Organizatorilor ca nu vor folosi aceste imagini in alte scopuri decat promovarea competitiei, implicit al activitatilor Organizatorilor, Sponsorilor, mass-media scrisa si video, la elaborarea afiselor, diplomelor si pentru alte materiale informative dedicate activitatilor de alergare.