
Education must not simply teach work - it must teach Life.


Anatole France


Din primii ani ai copilariei, visul meu a fost acela de a face lucruri frumoase cu si pentru copii, de a cladi un loc in care prescolarii si elevii sa creasca frumos. Visul a reusit sa prinda contur la cativa ani dupa incheierea studiilor in psihologie, pe care le-am urmat la Universitatea Clark din Worcester, Massachusetts. In 2009, odata cu vizita in cladirea care avea sa devina primul nostru sediu, pe Strada Polona, am simtit ca totul se va transforma in realitate, avand alaturi persoane cu aceeasi viziune si cu pregatire in domeniul educational.
Am acceptat provocare dupa provocare, intrucat am crescut frumos, iar acum oferim programe educationale competitive de inalta calitate, in trei sedii in care incurajam invatarea si cercetarea – Gradinita, Scoala si Liceul International IOANID, proiecte de suflet care imi reamintesc in fiecare zi ca am o contributie la viitorul copiilor, alaturi de care cresc si invat, la randul meu.

si profesor coordonator al Clasei I A
Am pasit pentru prima data intr-o sala de clasa, cu un catalog in mana, acum…douazeci si doi de ani! Da, e destul de mult de-atunci si totusi, parca mai ieri s-a intamplat. Timpul petrecut cu elevii claselor I-IV, imediat dupa ce am terminat Scoala Normala “Elena-Cuza”, cu specializarea invatator-educatoare, a reprezentat pentru mine o experienta foarte frumoasa. Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, sectia engleza-romana, in cadrul Universitatii “Spiru Haret” nu m-a convins sa-mi schimb nivelul de activitate, desi am predat limba engleza si la ciclul gimnazial. Si, fiind o fire ambitioasa, nu m-am oprit aici. Pregatirea mea profesionala a fost completata, de-a lungul anilor de activitate, cu multe cursuri de formare. “Ora de consiliere si orientare scolara”, “Managementul clasei”, “Metode experientiale”, “Evaluarea”, “Educatie economica si civica”, “Conflicte si negociere” si, nu in ultimul rand, cursul de “Manager Resurse Umane” sunt doar cateva din cele mai importante perfectionari la care am luat parte. Gradul didactic I obtinut in anul 2008 cu nota 10 a confirmat ca profesia pe care am ales-o este cea care ma reprezinta cu adevarat si, totodata, m-a incurajat sa desfasor si pe viitor aceeasi activitate in mijlocul copiilor, activitate care, la finalul fiecarui an scolar, mi-a oferit satisfactia de care aveam nevoie. Nu trebuie omis nici faptul ca am organizat si coordonat mai multe activitati din cadrul unor parteneriate educationale cu alte institutii de invatamant si nu numai, cu scopul de a le oferi copiilor, intr-o alta maniera decat cea de la clasa, o cultura vasta despre ceea ce inseamna educatie si valori.

al clasei I A
Sunt fericita sa spun ca mi-am ales una din cele mai frumoase meserii din lume... meseria in care nu obosesti niciodata. Multi vor crede ca glumesc, dar va asigur ca nu este asa. Imi sustin parerea si convingerea: cum sa obosesti sa fii mereu copil? Cum sa obosesti sa te intorci in fiecare zi la copilarie? Ce poate fi mai bine decat sa te simti tanar in fiecare zi, sa inveti tot timpul cate ceva nou si sa imparti totul cu cei mici? Cum sa nu fii fericit cand vezi ca in fata ta cresc si se formeaza frumos cele mai importante fiinte din viata noastra, copiii? Aici, timpul merge cu pasi mici si se intoarce la fiecare cinci ani cu noi provocari si noi experiente. Pentru acest lucru m-am pregatit o viata si ma pregatesc in fiecare zi. Sunt absolventa a Liceului Pedagogic Bucuresti, specializarea invatatori, dar si a Facultatii de Geografie a Universitatii “Spiru Haret”. A fi invatator inseamna sa nu ai o zi la fel ca cealalta; fiecare zi aduce ceva nou, interesant din care copiii invata, si nu numai ei. Inseamna sa cauti cele mai bune metode si procedee care sa ajute la atingerea scopurilor propuse zi de zi, pentru ca fiecare zi sa fie una frumoasa si interesanta. Pot spune ca misiunea aceasta este o pasiune pentru mine, alaturi de calatoriile si drumetiile pe culmile muntilor si alaturi de colectiile pe care le fac.

La finalul fiecarei zile petrecute alaturi de copii, invariabil, imi adresez o intrebare: ”Am reusit sa ii fac sa le straluceasca ochii de entuziasm si de curiozitate?”. Iar raspunsul devine motorul de cautare al unor alte metode didactice moderne, menite sa ajute, pas cu pas, la apropierea copiilor de cunoastere si invatare, intr-un mediu atractiv si prietenos.
Am pasit in sala de clasa, ca profesor, in 1999. Mi-am imbogatit experienta profesionala si prin activitatea desfasurata ca jurnalist pe teme sociale, timp de 4 ani, in Spania. Pentru mine, cea mai mare implinire profesionala o reprezinta patru generatii de copii si parinti care, de cate ori ne vedem sau ne auzim, imi zambesc si isi aduc aminte cu drag de primii ani de scoala.
Mi-am dorit din tot sufletul si mi-am convins parintii ca ”darul” meu este sa fiu invatatoare, asa ca am urmat cursurile Scolii Normale ”Elena Cuza” din Bucuresti, specializare invatator-educator, apoi am urmat Colegiul Universitar de Institutori la Universitatea din Bucuresti, cu specializarea institutor invatamant primar-limba engleza. Am obtinut licenta la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea Bucuresti, profil sociopsihopedagogie, diploma omologata la Universitatea din Valencia, Spania, in 2007.
Sunt profesor titular, am obtinut nota 10 atat la examenele pentru gradele didactice I si II, cat si la concursul de titularizare in invatamantul privat. Imi completez continuu dezvoltarea profesionala si ma implic cu tot sufletul in proiectele scolii, fiind redactorul-sef al revistei “IOANID Magazin” si coordonatorul Centrului de Excelenta.

al clasei I A
Sa pasesc pentru prima data intr-o sala de clasa in calitate de cadru didactic a fost una dintre cele mai frumoase si emotionante experiente traite. A lucra zi de zi cu copiii inseamna bucurie, satisfactie si energie.
Am absolvit cursurile liceului cu profil filologic. Pentru a-mi indeplini visul, am urmat cursurile Facultatii de Pedagogie a Invatamantului Primar si Prescolar, in cadrul careia am invatat o multime de lucruri care m-au convins ca am ales drumul potrivit, cel de profesor pentru invatamantul primar.
Practica din perioada facultatii, care m-a adus mai aproape de copii, a fost un moment definitoriu in parcursul meu profesional, intarindu-mi definitiv convingerea ca locul meu este alaturi de copii, de zambetul lor strengar si de privirea curioasa.
Am lucrat mai multi ani in sistemul de invatamant privat si mi-am continuat pregatirea profesionala de-a lungul timpului cu mai multe cursuri de formare, activitati metodice si finalizarea unui master in Drept si Stiinte Sociale.
Cred in performanta si cred in viitor, din acest motiv am ales sa fac parte din echipa Liceului International IOANID, impartasind aceeasi viziune si aceleasi valori.

“Secretul educatiei consta in respectul fata de elev.” (Ralph Emerson)
In copilarie, cand eram intrebata “Ce vrei sa devii cand vei fi mare?”, raspunsul meu a fost, de fiecare data, “invatatoare”. Probabil ca propria mea invatatoare, prin felul in care ne povestea si ne facea sa indragim fiecare disciplina, prin descoperire, mi-a insuflat aceasta dragoste pentru profesia de dascal. Astfel, mi-am urmat propriul drum si am facut liceul pedagogic, Colegiul National “Elena Cuza”, unde am absolvit in anul 2005, avand dubla specializare educator-invatator. Am continuat perfectionarea academica la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti, dupa care mi-am aprofundat cunostintele cu un master de specialitate in Educatie Presecundara (Politici si Strategii de Dezvoltare). Pentru a fi in permanenta la curent cu noile abordari educationale, am participat, de-a lungul timpului, la numeroase cursuri de formare si perfectionare. Anii de experienta la catedra, atat in invatamantul de stat, cat si in invatamantul particular, m-au invatat ca cel mai frumos si mai motivant lucru pentru aceasta profesie este acela de a modela personalitati viitoare, de a lumina sufletul si mintea copiilor prin puterea cunoasterii si, nu in ultimul rand, insufletirea notiunilor pe care le predai in stropi de iubire.

Au trecut aproape 16 ani de cand am ales meseria de dascal. Aceasta meserie care face din scoala si copilarie anotimpul florilor, al sperantei si care trezeste curiozitatea si bucuria de “a invata cum sa inveti”. Am absolvit cursurile Liceului Pedagogic “Matei Basarab” din Slobozia, educator-invatator sub indrumarea atenta si blanda a minunatilor profesori care mai tarziu mi-au devenit adevarate modele. Dupa liceu, cresterea profesionala a venit ca un parcurs firesc, pasii purtandu-ma la numeroase cursuri de formare profesionala, finalizarea facultatii si a masterului in domeniul istoriei. Am inceput sa profesez ca educator, insa “vocea” invatatorului a fost mult mai puternica, am ales sa lucrez in invatamantul de stat si cu scolari din mediile defavorizate. Fire curioasa, dornica de a persevera am continuat studiile in domeniul educatiei in Statele Unite ale Americii pentru a afla tainele educatiei alternative, cu scopul de a individualiza procesul de invatare al fiecarui elev, de a integra pasiunile sale in activitatea scolara, folosindu-ma de “puterea imaginatiei copiilor” si de povesti care sa inspire. Impletirea invatamantului de stat cu cel alternativ a constituit vreme de mai bine de 9 ani obiectivul principal al domeniului de activitate care ma reprezinta. Am tinut aproape parintii ce “mi-au incredintat” copilul prin sfaturi, ateliere de lucru pentru familii, am implicat cu succes comunitatea de parinti in activitatea scolii, am organizat parteneriate cu alte medii educationale, centre umanitare si cred cu tarie ca oamenii pasionati, cu dragoste de copil, adusi impreuna pot schimba cu adevarat cursul catre o educatie de calitate.

Numele meu este Irene Popa-Scurtu. Din toamna anului 2011, m-am alaturat colectivului de profesori pentru invatamantul primar de la Scoala IOANID. De-a lungul anilor de experienta ca pedagog, am invatat o parte din lectiile vietii de educator: lectia rabdarii – a avea rabdare ca sufletele si mintile copiilor sa se deschida catre un alt om mare, altul decat dragii de acasa; lectia credintei – a crede ca ceea ce nu a fost inteles astazi, va fi inteles maine; lectia bucuriei – a te bucura de fiecare reusita; lectia daruirii – a darui un zambet, o incurajare, un sfat, o lauda, o dojana, incredere si optimism; lectia invatarii autentice – a-i invata pe ceilalti, te ajuta sa reflectezi asupra reusitelor si nereusitelor proprii; te ajuta sa inveti despre tine, sa largesti orizonturile autocunoasterii. Toate aceste cunostinte pe care le fixez si aprofundez an de an, elev de elev, imi reamintesc motivele pentru care am ales calea invatamantului. Imi place sa ma joc si sa ma bucur alaturi de copii, imi place sa am “fluturi in stomac“ inainte de concursurile scolare, imi place sa “ma lupt“ cu problemele de matematica, imi place sa citesc si sa descopar intelesurile ascunse in carti, imi place sa am parteneri in invatare (copiii) si in educatie (parintii), imi place sa educ comportamente si sa formez OAMENI – imi plac lucrurile GRELE. Cred intr-o educatie aleasa, intr-o educatie altfel. Am regasit acest crez in misiunea Scolii IOANID si in demersul didactic al noilor mele colege. Ma alatur lor cu dorinta de a continua munca educatorilor de la Gradinita IOANID si de a forma elevi interesati sa afle lucruri noi, sa progreseze in fiecare zi, sa intrebe si sa afle raspunsuri, elevi increzatori in fortele proprii. Astept cu nerabdare sa descoperim impreuna lucruri noi despre lume, despre oamenii din jurul nostru, despre noi insine.

Einstein spunea ca “singurul mod rezonabil de a educa este acela de a fi o pilda de urmat”. Dintotdeauna mi-am dorit sa fiu invatatoare si imi amintesc cu drag ca, inca din clasa a patra, imi corectam caietele din clasele anterioare, punand apoi note. Mama mea este cea careia ii datorez tot ceea ce am realizat pana acum, intrucat ea m-a sustinut intotdeauna si mi-a dat curaj sa merg mai departe. Visul meu din copilarie a devenit realitate imediat dupa ce am absolvit Scoala Normala “Elena Cuza” din Bucuresti, cu specializarea invatatoare. Cei mai frumosi ani de activitate in domeniul educatiei i-am petrecut alaturi de copii. Ei m-au facut sa zambesc, sa ma bucur si sa fiu mandra de ei. Imi doresc ca toata experienta profesionala dobandita de-a lungul acestor ani sa imi aduca si de acum incolo multe satisfactii, alaturi de copiii de la Scoala IOANID.

Imi face mare placere sa lucrez cu copiii, sa ii ajut sa isi atinga potențialul, sa isi implineasca visurile prin educatie.
In mijlocul copiilor m-am simtit intotdeauna „omul potrivit, la locul potrivit”. Ma incarca cu energie zambetele lor inocente, dorinta de a descoperi tot timpul cate ceva, iar reusitele lor imi ofera mari satisfactii.
Sunt absolventa a Scolii Normale ”Elena Cuza”, cu specializarea educator-invatator si a Facultatii de Management Economic din cadrul Academiei de Studii Economice. In cei doispreceze ani de activitate ca pedagog in sistemul privat, am avut oportunitatea de a aplica tehnici de predare moderne, creative, interactive, centrate pe elev si am participat la numeroase cursuri de formare si de perfectionare profesionala. Incurajez invatarea prin cercetare independenta, creativitatea, invatarea prin cooperare. Imi propun sa stimulez curiozitatea elevilor pentru lucruri noi, sa le modelez comportamentele sociale si sa le intaresc increderea in fortele proprii.
M-am alaturat echipei Scolii IOANID din dorinta de a continua lucrul cu copiii intr-un mediu profesionist, iar alaturi de micii scolari sa pasim impreuna pe „drumul cunoasterii”.

Este o bucurie pentru mine sa lucrez cu copiii, sa modelez fiecare personalitate, ajutandu-i sa se dezvolte si calauzindu-le pasii spre adultul de maine.
Un proverb englezesc spune : „Copilaria arata omul, dupa cum dimineata arata ziua.”. Imi doresc sa le arat copiilor calea cea dreapta in viata, sa le pot da putere si curaj sa o urmeze pentru a deveni oameni.
Am ales sa devin profesor deoarece ma regasesc in fiecare copil. Ca ei, sunt o persoana vesela, sensibila, calda si prietenoasa,un bun ascultator. Imi place sa ma joc, sa ascult muzica, sa ma plimb si sa privesc natura. Ca intr-un caleidoscop, pot fi,pe rand si in acelasi timp, un prieten pentru copii, un coleg de joaca, un consilier si un partener in invatare.
Ma bucur sa fac parte din familia IOANID si ma voi darui in realizarea obiectivului principal al acestei institutii, acela de a oferi elevilor sai o "educatie aleasa".

“Esti nascuta pentru a deveni actrita sau profesoara”, imi spunea invatatoarea mea, dupa fiecare serbare scolara. Iubind copiii, am ales pedagogia, iar prin intermediul micutilor am cochetat in permanenta si cu actoria. Dupa absolvirea Colegiului Pedagogic, am urmat cursurile Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti, cu specializarea Pedagogia Invatamantului Primar si Prescolar, devenind astfel profesor pentru invatamantul primar si prescolar. In paralel cu activitatea de la catedra, am descoperit si frumusetea implicarii ca voluntar intr-o organizatie non-guvernamentala pentru copii. Dupa aceea, am ales sa migrez din sistemul de stat spre cel privat, cunoscand astfel sistemul de educatie international. In ultimii doi ani de activitate, in calitate de director adjunct, am coordonat activitatile extrascolare si am organizat numeroase actiuni din sfera educatiei non-formale, implicandu-ma activ intr-o serie de campanii umanitare. Am avut prilejul sa particip la o serie de cursuri de formare si seminarii atat in tara, cat si in strainatate. De la fiecare generatie de copii am invatat cate ceva, intrucat, asa cum spunea Coelho, “Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste”. In drumul meu profesional, am intalnit apoi Scoala IOANID. Am fost fascinata de atmosfera calda, de energia pozitiva, si, mai presus de toate, de viziunea deosebita ce o diferentiaza de alte scoli private. Incepand din acest an scolar, m-am alaturat echipei IOANID, un colectiv de profesionisti dedicati, deschisi si preocupati de calitatea educatiei. Imi astept cu drag micutele “raze de soare”ce-mi vor lumina zilnic sufletul cu zambetul lor, pentru a pasi impreuna pe primele trepte ale cunoasterii si pentru a le fi alaturi in orice imprejurare.

"Meseria de educator este o mare si frumoasa profesie care nu seamana cu alta, o meserie in care mediocritatea nu este permisa, o meserie in care a sti nu inseamna nimic fara emotie". Citez cateva randuri in incercarea de a defini aceasta meserie . Arta de a fi educator se oglindeste in ochii copiilor care nu mint si nu pot fi mintiti si care iti pot "spune" atat de multe , doar sa vrei sa-i "auzi".
Absolventa a Liceului Pedagogic „Elena Cuza", Bucuresti, si a Facultatii de Sociologie-Psihologie, sunt un bun pedagog si psiholog, rabdatoare, empatica, perfectionista, plina de dinamism si creativitate si, nu in ultimul rand, incarcata de dragoste fata de copii. Dupa toti acesti ani de invatamant (atat primar, cat si prescolar), pot spune, cu convingere, ca nu poti alege o asemenea meserie daca nu iubesti copiii, daca nu lasi iubirea sa iasa prin fiecare gest, prin fiecare cuvant, daca ai uitat sa te joci, sa te bucuri, sa razi. Este o meserie pe care nu o alegi, ci care te alege.
Toate aceste lucruri au facut ca eu sa ma alatur echipei IOANID, o echipa de profesionisti, pasionati de ceea ce fac, pentru care dezvoltarea armonioasa si siguranta copiilor sunt obiective primordiale.

al clasei I A
“De unde sunt eu? Sunt din copilaria mea. Sunt din copilaria mea ca dintr-o tara.” (Antoine de Saint-Exupéry)
Am ales aceasta meserie urmand exemplul celei care mi-a pus stiloul in mana, invatatoarea mea. Am urmat cursurile Scolii Normale “Elena Cuza”, din Bucuresti, obtinand dubla specializare (educator-invatator), apoi Facultatea de Geografie, specializarea Geografia Turismului, una dintre pasiunile mele fiind calatoriile. Schimbul de experienta cu Scoala Americana, realizat timp de 6 luni, in urma caruia am obtinut importante informatii pentru activitatea profesionala, m-a determinat ca, in anul 2008, sa-mi continui drumul in cadrul unei scoli particulare. In toti anii de activitate didactica am participat la diverse cursuri de formare si perfectionare, obtinand gradul didactic I. Imbinand cele doua specializari, astept cu nerabdare sa le fiu ghid copiilor nu doar in descoperirea tainelor scolare, ci si a locurilor deosebite din Romania. “Vorba buna, zambetul si fapta binefacatoare sunt raze ale soarelui rasfrante in sufletul omului.” (Nicolae Iorga)

Legatura mea cu “universul copilariei” si dorinta de a profesa ca educatoare mi-au fost insuflate inca din propria copilarie, mama mea fiind educatoare. Astfel, inca de la varsta de 6 ani, am inceput sa pastrez cartile de colorat si papusile pentru vremea cand urma sa devin educatoare, implicandu-ma activ in munca mamei mele. (Bineinteles, spre fericirea ei!). In anul 2001, am absolvit Liceul Pedagogic “Matei Basarab” din localitatea Slobozia, urmand apoi cursurile Facultatii de Relatii Internationale. Alegerea facultatii a fost una personala, dorindu-mi foarte mult sa-mi extind sfera de cunoastere si in afara pedagogiei prescolare. Pe parcursul formarii mele ca profesor, am realizat ca nu este o meserie ce mi s-a impus prin prisma parintilor si, regasindu-ma in tot ceea ce faceam, am inteles ca ma reprezinta. Momentan, am gradul didactic II, urmand ca pe parcursul desfasurarii activitatii mele didactice in Scoala IOANID sa obtin si gradul didactic I. Imi place in echipa IOANID pentru ca ma simt bine-venita si apreciata si-mi ofera posibilitatea dezvoltarii mele profesionale, dar si exercitarea meseriei in cele mai bune conditii, cu diverse materiale si mijloace didactice adaptate metodelor moderne de lucru.

Experienta avuta pana acum la catedra m-a facut sa inteleg ca scoala este sau trebuie sa fie mai mult decat un cadru formal. Scoala trebuie sa sustina deopotriva invatarea stiintifica, dar si dezvoltarea emotionala a copilului; iar prin scoala, ma refer desigur la educator, profesor, INVATATOR.
Sunt teacher Andra si iubesc copiii! Incerc sa-i ințeleg, sa ii cunosc, sa empatizez cu ei, sa-i fac si mai curioși, si mai deschisi, sa le raspund intrebarilor si sa-i indrum in procesul educativ. Sa le fiu invatator si prieten!
Sunt absolventa a Liceului Pedagogic cu specializarea educator-invatator, am obtinut gradul Definitivat in invatamant si am o experienta de peste 4 ani in domeniul invatamantului privat. Activitatea mea de pana acum a presupus sustinerea activitatilor instructiv- educative folosind metode cat mai moderne si pregatirea materialelor didactice interactive. Mi-a placut mereu sa fiu atenta la interesele si dorintele elevilor mei astfel incat sa pot evidentia aptitudinile acestora acolo unde a fost posibil.
Sunt convinsa ca stabilirea unei relatii emotionale intre invatator si elev este calea catre un proces educational armonios si lesne de realizat.

Nu imi doresc sa fiu un profesor care, ,,ex cathedra”, cu un aer suficient, sa aiba pretentia de a cunoaste totul, de a da sentinte si de a dicta adevarul. Pentru ca respect copiii si am incredere in capacitatile lor, pentru ca cerintele invatamantului modern nu le consider doar niste lozinci, incerc sa mizez mai mult pe creativitatea, pe spontaneitatea elevilor, sa-i incurajez, prin maieutica, precum anticul Socrate, sa-si descopere propriile adevaruri. Chiar daca, de-a lungul carierei, am lucrat cu copiii de gimnaziu sau cu adolescentii de liceu, am incercat, dincolo de continuturile materiei predate, sa le insuflu valori precum respectul, seriozitatea, satisfactia lucrului bine facut, dar si toleranta fata de cei diferiti, aprecierea individualitatilor, oricat de eterogene. Poate unele dintre aceste valori pot parea desuete, dar, asumandu-mi un oarecare idealism, fiind exigenta si autoexigenta, sper intr-o renastere a lor. A devenit un loc comun in discutiile multor adulti sa se planga de „tinerii din ziua de azi”: multi sunt superficiali, nerabdatori, nu stiu ce e respectul, inteleg gresit conceptul de democratie…Poate! Dar elevii mei mi-au dovedit de-a lungul anilor ca suplinesc aceste neajunsuri prin unele calitati dictate de necesitatile vremurilor: adaptabilitate, mobilitate, curaj de a lua viata „in piept” si de a-si etala calitatile. Eu am incredere in „noua generatie”, altfel as considera educatia o cauza din start pierduta.

Dintr-un adanc izvor al fiintei mele, dorinta de a ma inconjura de oameni s-a itit mereu nerabdatoare, de cand ma stiu, „scriindu-mi” si „(re)scriindu-mi” in mod profund toate alegerile, toate caile existentiale.
Nu stiam, atunci, in pruncie, ce imi da ghes sa stau intre oamenii mari, de ce, mai apoi, am vrut instinctiv sa lucrez cu oamenii „mici”. Era, in fond, meseria care ma cauta pe mine, ca un fel de rascumparare a paradisului pierdut al copilariei. Multi ani mai tarziu, am avut privilegiul de a ma edifica asupra unor „nebanuite trepte” sufletesti, citindu-l pe regretatul Solomon Marcus. Cu tardiva intelegere pomenesc aici, intr-un marunt exercitiu de admiratie, cele zece nevoi profund umane pe care a fi profesor mi le-a implinit, rotunjindu-mi intru armonie fiinta: nevoia de a da un sens vietii, nevoia de improspatare, nevoia de intrebare si de mirare, nevoia de indoiala si de suspiciune, nevoia de greseala si de esec, nevoia de joc, nevoia de identitate, nevoia de omenesc si de omenie, nevoia de cultura, nevoia de transcendenta. Toate acestea si o mare bucurie de a trai ma insotesc in fiecare zi, cu speranta ca le-as putea insufla si celor cu care, in clasa ori in afara ei, ne cladim cate putin identitatea si sensul vietii.
Drumul, atat in zodia fiintei, cat si in cea a profesiei, nu a facut decat sa le rasfranga: Facultatea de Litere a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, urmata de un masterat in „Didactica disciplinelor filologice” si de titlul de Doctor in Filologie, dublate de munca neincetata la catedra si de sporadice intalniri cu taramul cercetarii, din nevoia de reimprospatare.

Pot afirma cu zambetul pe buze ca am cea mai frumoasa profesie!
De peste 13 ani la catedra, in scoli din sistemul public si privat, dupa absolvirea Facultatii de Teologie-Litere din cadrul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Tereza" si obtinerea unui certificat IB - specializarea limba si literatura romana, sunt la fel de pasionata.
Cu rabdare si entuziasm, sunt profesorul care impartaseste elevilor bucuria, motivatia si dragostea de a invata. Sa-i invat cum sa invete implica rabdare, emotie si satisfactie reciproca. Sa le intaresc increderea în fortele proprii pentru a se pune in valoare, fiind la randul meu „un bun elev” si un model. Astfel, momentele petrecute alaturi de elevi vor aduce bucurii zilnice prin reusitele lor si vor deveni amintiri pe care le vom pretui impreuna.
A fi profesor este o responsabilitate extraordinara, una pe care voi fi mereu dispusă sa o accept, mai ales, in echipa IOANID!

al clasei I A
,,A fi profesor nu este o meserie, ci o vocatie.''
Imi amintesc cu drag de profesorii mei, care au modelat destine. Profesionalismul lor, blandetea si caldura (elementul vital pentru cresterea sufletelor copiilor) m-au facut sa-mi doresc sa devin dascal. In acest sens, am urmat cursurile Facultatii de Litere, specializarea romana-franceza, din cadrul Universitatii ,,Stefan cel Mare'', Suceava. Mi-am imbogatit experienta profesionala atat in invatamantul de stat, cat si particular, si am invatat ca fiecare zi va fi diferita de cea anterioara, intrucat copiii vor gasi intotdeauna o modalitate de a se distinge. M-am alaturat echipei IOANID, un colectiv de profesionisti preocupati de calitatea educatiei, pentru a insufla elevilor dragostea de cunoastere si de a-i transforma in invingatori.

Sunt sigura ca nu exista om care sa nu fi fost “chinuit” vreodata de matematica…, dar ea te poate face sa uiti de problemele tale si sa te concentrezi asupra problemelor ei.
Atunci cand gasesc solutia unei probleme, mintea mea se deschide si imposibilul devine posibil. Ce sentiment placut apare atunci cand descoperi ca ceea ce cu cateva minute (ore, zile) in urma parea imposibil de rezolvat, devine posibil, iar mana parca scrie singura rezolvarea!
De-a lungul anilor de experienta, atat in invatamantul de stat, cat si particular, am observat ca elevii nu mai au rabdare sa “astepte” ideea sclipitoare din sertarele mintii pentru a rezolva o problema. Prin metodele aplicate in predare, eu incurajez elevul sa citeasca foarte bine enuntul, sa se gandeasca la ceea ce exploreaza si sa rezolve problemele folosind informatiile acumulate in toti anii de studiu.
Vreau ca oricare dintre elevii Scolii IOANID sa isi poata insusi calitatile a caror initiala compun cuvantul:
Meticulos/ Atent/ Tenace/ Educat/ Metodic/ Avid/ Triumfator/ Inteligent/ Cuceritor/ Atragator.

Am fost foarte atasata de invatatorul meu din clasele primare, am iubit-o si am admirat-o mult pe profesoara de chimie din liceu. Asa a incoltit ideea de a deveni profesor. De ce matematica? Pentru ca matematica este sincera , iti arata ce stii si cat stii, unde esti si unde vrei sa ajungi.
Am absolvit Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Matematica in anul 1994 si inca de pe bancile facultatii am inceput sa predau. Am continuat cu un master “Analiza reala si complexa “ in cadrul Facultatii de Matematica, pe care l-am absolvit in anul 1995. Am obtinut gradul didactic I cu media 10 in anul 2005. Am urmat cursuri de formare si dezvoltare profesionala precum: “Dezvoltare profesionala continua pe componenta instruirii diferentiate a elevilor”, “Abilitarea pe curriculum la decizia scolii, la nivel interdisciplinar”, “Strategii de comunicare si dezvoltare personala“, cursul de profesor mentor.
In anii 2008 si 2009 am colaborat cu Editura Campion la realizarea culegerii „Rezolvarea variantelor de bacalaureat 2008” si „Rezolvarea variantelor de bacalaureat 2009”. Apoi, in anul 2009, am realizat, tot impreuna cu Editura Campion, „Culegere de exercitii pentru clasa a 10-a”.

Dintotdeuna am adorat sa cant si sa le dau frau liber personajelor din imaginatia mea. Apoi, mi-am descoperit si inclinatia spre matematica. La inceput era o pacoste, dupa care o necunoscuta sacaitoare, ca mai apoi sa devina vocatia mea.
Am absolvit masterul Algebra Geometry and Cryptography din cadrul Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii Bucuresti si consider ca atat programul de master sustinut in limba engleza, cat si experienta mea in sistem Cambridge la o scoala internationala de renume ma ajuta sa-mi nuantez orele si sa ofer o perspectiva mai ampla.
Ma simt in largul meu inconjurata de copii, cu ei pot fi eu, cea creativa, si, desi nu este o meserie tocmai usoara deoarece matematica nu-i chiar pe placul tuturor, sunt convinsa ca elevii mei ii vor descoperi partea frumoasa.

Inca din clasele primare am iubit matematica, si, chiar daca in anul 1997 terminam un liceu cu profil finante-contabilitate, in anul 2001 eram deja absolventa a Facultatii de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresti.
De-a lungul carierei, am lucrat cu adolescenti de liceu sau cu elevi de gimnaziu doar din invatamantul privat, coordonand si programul suplimentar de pregatire a elevilor pentru examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat. Intotdeauna am fost preocupata de abordarea demersului didactic pe achizitiile finale ale invatarii, de formarea personalitatii elevului si corelarea acestora cu asteptarile societatii, prin atingerea competentelor specifice, avand deviza: '' Competitie - Calitate - Eficienta, Lucrul bine facut!''
''Scopul invatarii unui copil este ca acesta sa mearga mai departe fara profesorul sau'', deci menirea dascalului este de a-i da aripi pentru viitor.

Cred ca cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii si ca cea mai valoroasa investitie este educatia lor. Inca din copilarie visam sa imbratisez profesia de dascal. Vedeam in profesor o figura complexa, inzestrata, devotata, cu dragoste fata de copii si fata de chemarea sa. Inalta menire a sa este o opera grea si grandioasa prin faptul ca se adreseaza deopotriva mintii si sufletului, prin cultivarea cunostintelor, dar si a valorilor. El isi asuma o constiinta responsabila, consacrata profesiei. Cred ca un bun profesor este cel ce nu inceteaza niciodata sa fie elev, pentru ca experienta cunoasterii incepe din scoala si dureaza toata viata, iar un bun elev este cel ce-si depaseste profesorul, precum un discipol pe maestrul sau. Arta educatiei m-a fascinat intotdeauna prin natura sa unica, vie, spontana, adaptata firii copilului, prin faptul ca este activa, intuitiva si afectiva. Ca urmare, am inceput traseul formarii mele didactice cu Facultatea de Litere, specializarea romana – engleza si am continuat cu masterul la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine din cadrul Universitatii din Bucuresti. Anii de debut la catedra de limba engleza in scoala de stat, mi-au confirmat ca bucuria de a fi printre copii si multumirea rezultatelor sunt de neegalat. Ma alatur echipei IOANID cu dorinta de a evolua si de a contribui la educatia generatiei de maine, fata de care avem o responsabilite esentiala.

Un profesor nu preda doar cursuri, ci el isi dedica toata priceperea si cunoasterea pentru a forma caractere. Consider ca a fi profesor nu este o meserie, ci o vocatie. Pentru a-mi putea indeplini acest vis am urmat cursurile Colegiului National Pedagogic „Andrei Saguna” din Sibiu, pilon de baza in formarea mea ca si cadru didactic. Ulterior, am absolvit Facultatea „Lucian Blaga”, Sibiu – specializarea Engleza-Romana – si am debutat ca profesor de limba engleza. Intrucat mediul educational se dezvolta permanent, cei ce isi desfasoara activitatea in calitatea de cadre didactice sunt intr-un permanent proces de pregatire. Astfel, pe parcursul carierei am absolvit cursuri de specializare cu acreditare nationala si internationala, precum si studii de masterat. Imi doresc ca experienta acumulata in domeniul predarii Limbii Engleze, atat in sistemul educational de stat cat si privat, sa asigure deschiderea orizonturilor cunoasterii elevilor mei. Obiectivul meu este ca impreuna cu echipa IOANID sa asiguram fundamentul cunoasterii necesar dezvoltarii generatiei de maine.

Am decis sa imbratisez cariera didactica odata cu alegerea urmarii cursurilor liceale in cadrul liceului Pedagogic, convinsa fiind ca acesta avea sa fie drumul meu. Dupa absolvirea facultatii, a inceput traseul meu didactic. In anul 2010, am obtinut gradului definitiv in invatamant, pentru predarea limbii engleze.
In 2010, am urmat si un program de perfectionare pentru ocupatia de formator profesional al adultilor, cu specializare in limba engleza, dar, in prezent, ma dedic exclusiv formarii copiilor, un izvor nesecat de energie si imaginatie. Am urmat cursuri de formare organizate de British Council Bucuresti: Preparing Students for YLE (Young Learners English), Modern English Teaching etc. Sunt, de asemenea, responsabila cu derularea proiectelor eTwinning in Scoala IOANID (proiecte in derulare- Card Exchange European Day of Languages, English all around the world, Colours of my childhood, Breathing life into books).
Copiii secolului 21 trebuie sa comunice intr-o limba internationala. Sa fii cel care le deschide fereastra catre cunoastere, este un privilegiu. "Il poti invata pe un elev o lectie pe zi ; dar daca il educi sa invete din curiozitate , el va continua sa invete toata viata ." Clay P. Bedford

Un profesor bun isi lasa definitiv amprenta asupra dezvoltarii armonioase a elevilor sai, printr-o suma de calitati esentiale care il ajuta sa faca cinste vocatiei imbratisate. Multi dintre fostii mei profesori m-au influentat intr-un mod pozitiv, insa unul dintre ei a fost cel care si-a lasat amprenta asupra a ceea ce sunt astazi. A scos din mine tot ce era mai bun si mai frumos. Descopeream zilnic o super putere pe care o ascundeam in spatele ochilor, in maneca sau prin buzunarele imaginatiei.
A fi profesor este mai mult decat o meserie; este acel ceva ce iti permite sa fii mereu tanar, sa fii mereu copil si sa ai ocazia sa inveti de la tot si toate. Am studiat Limba Romana si Limba Engleza in facultate. Primul ¨profesor¨ la limba engleza a fost tatal meu, care m-a facut sa indragesc aceasta limba straina de la varsta de cinci ani, desi nu aceasta i-a fost profesia. Asa a inceput prietenia. Lucrez in invatamantul preuniversitar privat de 6 ani. In acest timp, am adaugat la portofoliul personal diferite cursuri de formare profesionala, studii si multa experienta cu copiii de toate varstele. M-am alaturat echipei IOANID cu un bagaj larg de cunostinte, cu entuziasm si cu o mare dorinta de a evolua impreuna. Este locul in care am simtit din prima clipa profesionalismul si standardele inalte.

al clasei I A
Am vrut sa devin judecator. Cam asta era in capul meu pe la 16 ani, cand eram eleva a Scolii Centrale. Intre timp, viata te impinge in cotloane nebanuite si asa am ajuns studenta a Universitatii Bucuresti la sectia de Franceza-Engleza-Italiana. M-am indragostit de literatura si, desi initial am lucrat ca interpret de limba franceza si engleza in primii sase ani, ulterior am decis sa intru in invatamant.
Am lucrat de peste zece ani intr-o scoala internationala de renume, unde am pornit de la zero. Sistemul Cambridge imi este foarte familiar pentru ca am lucrat cu eleviil pregatindu-i pentru Cambridge Primary and Secondary Checkpoint, IGCSE, cat si pentru examenele auxiliare YLE.
In acelasi timp, acum trei ani, am infiintat primul department de nevoi speciale si am coordonat orice implementare la nivelul intregii scoli, prin conceperea de evenimente si proceduri, ulterior acreditandu-ma in UK si obtinand diploma de SENDCo . Sunt profesor acreditat in Marea Britanie pentru limba engleza si franceza. Am ales Scoala IOANID pentru ca aveam nevoie de un challenge si de o schimbare si sper ca vom putea sa ne calibram atat asteptarile, cat si sa consolidam munca in echipa.

I am Daisy Mazilu and I am from the Philippines. I graduated from Central Luzon State University with a degree in Bachelor in Elementary Education. I have taught for six years in my home country and also had the opportunity to teach in both Private School and International school here in Bucharest. It’s been over ten years since I first taught and I still enjoy every minute of it because working with the children and watching them learn and grow everyday is such an accomplishment. At IOANID, I teach English in different grade levels. Here, I observe the enthusiasm of the children to learn English and I am so excited to be part of this process . My goal is to always have an exciting and catchy lessons that would help them enjoy learning the new language, gain confidence in using English in expressing themselves (both in writing and speaking) and comprehending what they read. Have a great year everyone!

Au trecut peste paisprezece ani de cand am pasit cu emotie pentru prima data intr-o sala de clasa plina de copii cu ochi mari si curiosi. Desi am o experienta vasta in ceea ce priveste aceasta meserie, inca pasesc la fiecare inceput de an cu aceeasi emotie, deoarece stiu cat de importanta este meseria de profesor si ce impact are asupra vietii de scolar.
Am inceput sa ma pregatesc pentru acest drum in anul 2000 in cadrul Universitatii Ovidius Constanta. In anul 2004 am absolvit Facultatea de Litere cu specializarea Limba si Literatura Engleza – Limba si Literatura Spaniola. Am predat in diferite scoli si licee din judetul Constanta, iar in anul 2012 am obtinut Gradul II. Perfectionarea a continuat de-a lungul anilor nu doar prin cursuri si conferinte la nivel national si international, ci si prin pozitia de asistent universitar din cadrul Universitatii Maritime din Constanta.
In ultimii ani am lucrat ca profesor de limba engleza si limba spaniola intr-o scoala internationala din Bucuresti, unde pot spune ca mi-am imbogatit considerabil bagajul de metode si tehnici atractive de invatare a limbii engleze, prin participarea la workshopuri si conferinte sustinute de vorbitori nativi. Sper ca experienta si entuziasmul meu sa inspire si sa motiveze elevii Scolii IOANID, deoarece, asa cum zicea Confucius ”Natura ne aseamana. Educatia ne deosebeste”.

al clasei I A
Am absolvit Faculatatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, urmand apoi cursuri de formare in psihoterapie experientiala centrata pe adult-copil-cuplu-familie. In prezent sunt psihoterapeut si profesor de limba engleza. Pasiunea pentru predat am descoperit-o dupa absolvirea facultatii, cand, lucrand cu copii cu nevoi speciale, am luat contact cu mediul educational. Astfel, am imbinat cunostintele dobandite de-a lungul studiilor cu latura didactica pentru a concepe planuri educationale individualizate care sa se plieze pe interesele, nevoile copiilor si care sa scoata la iveala resursele acestora. Asa am descoperit cat de implinita ma simt atunci cand reusesc sa le insuflu copiilor interesul si curiozitatea pentru cunoastere. Imi place sa aplic metode si tehnici cat mai diverse atunci cand sustin o lectie si sa ma documentez din surse variate pentru a ma putea adapta oricarei situatii.
Am ales IOANID deoarece consider ca invatarea se produce prin explorare, descoperire, prin a transmite copiilor dorinta de a intelege si de a-si pune intrebari. Totodata, la IOANID incercam sa formam elevii din toate punctele de vedere: academic, social, emotional, iar eu mereu am cautat un mediu in care sa fiu nu doar un profesor pentru copii, ci si un prieten care ii ajuta sa intampine si sa infrunte toate posibilele dificultati.
In lucrul cu cei mici iti pui in scena propria copilarie, de aceea nu ai cum sa te plictisesti... pentru ca... cine se plictiseste vreodata de a fi copil?

Povestea mea de dragoste cu limba engleza a inceput inca din primii ani de scoala si continua in fiecare zi alaturi de elevii mei. Desi am fost mereu pasionata de limbile straine, am decis sa urmez facultatea de Management, la universitatea Florida International, din Miami, S.U.A., , urmand ca apoi sa devin licentiata in Limba si Literatura engleza si franceza si sa obtin masteratul in Management Educational la Universitatea din Craiova. Am participat la cursul sustinut de British Council, CIPELT si am obtinut un certificat international de predare a limbii engleze pentru ciclul primar, precum si la cursul de pregatire a elevilor pentru examenele Cambridge YLE. In anul 2016, am obtinut certificarea CELTA, acordata de catre Cambridge English Teaching.Experimentand sistemul de educatie american, am realizat importanta unui program de studiu dinamic si complex, importanta respectului reciproc, a lucrului in echipa si a unei relatii stranse elev -profesor.
Inca de la inceputul carierei mele de profesor, am fost ghidata de trei aspecte importante: sa maximizez performantele individuale ale elevilor, sa le inspir acestora dragostea si interesul pentru limba engleza si sa ii incurajez sa isi recunoasca valoarea de sine.
Entuziasmul, dezvoltarea personala si rezultatele uimitoare ale copiilor sunt doar cateva dintre placerile de a fi profesor. La fiecare curs, imi doresc sa aduc in lectiile mele distractie, creativitate, jocuri sau provocari, pe care care cei mici sunt mereu dornici sa le primeasca.

Dorinta copiilor de a cunoaste m-a provocat dintotdeauna sa-mi folosesc pasiunea alaturi de ei pentru a-i ajuta sa-si dezvolte exprimarea artistica. Am absolvit in anul 2010 Masteratul la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, sectia Grafica, din cadrul Facultatii de Arte Plastice. Pe durata studiului am lucrat cu mai multe edituri din domeniul designului si al ilustraţiei de carte, de aici apropierea mea fata de cei mici si de universul lor creativ. Colaborarea cu prima Asociatie de Ilustratori din Romania – Clubul Ilustratorilor, mi-a oferit privilegiul de a-mi expune lucrarile in galerii de arta din tara si strainatate.
In urma cu sapte ani am devenit profesor si am inceput sa lucrez cu copiii, astfel, am descoperit bucuria si entuziasmul lor, care m-au cucerit. Am realizat ca acestea sunt unele dintre satisfactiile care ma implinesc constant, iar rezultatele muncii noastre nu au intarziat sa apara concretizandu-se in multe premii, pe care le-am obtinut prin participari la concursuri, workshopuri de creatie si expozitii. Printre cele mai importante evenimente pe care le-am organizat au fost Anualele de arta pentru copii, expozitii la care au fost invitate peste 10 scoli partenere.
Printre obiectivele cursurilor pe care le sustin se afla dezvoltarea creativitatii prin invatarea notiunilor plastice noi, evolutia dexteritatii prin realizarea de obiecte handmade, potentarea imaginatiei prin diversitatea temelor plastice si, nu in ultimul rand, stimularea curajului artistic .

al clasei I A
Dorinta de a fi profesor se datoreaza cadrelor didactice care mi-au imbucurat copilaria si incurajat dorinta de descoperire si explorare, dar si placerii de a fi în preajma copiilor, de a-i educa si forma in a deveni oameni “mari”. De mica m-am intrebat intotdeauna “De ce?” si “Cum?” si rezonez, in continuare, cu elevii mei care adesea ma teleporteaza cu povestile lor in zilele mele de odinioara.
Desi mi-a plăcut nespus rolul de traducator si interpret, pe care l-am avut la conferinte, evenimente culturale, festivaluri de teatru, terminand Facultatea de Litere, specializarea Traducere si interpretare Engleza-Franceza si ulterior un master în Traducere si Terminologie Juridica Europeana, am decis sa ma las ghidata de vocea inimii si am urmat cursurile modulului pedagogic si un master in Management educational.
Asa cum spune si citatul “Teaching is not a job. It’s a lifestyle. It permeates your whole being”, pentru mine arta de a preda si a profesa depaseste curricula unui manual si face parte din identitatea mea. Iubesc sa predau, sa ma inconjor de suflete mici si mari, sa pun o “caramida” la dezvoltarea lor dar si eu, la randul meu, sa continui sa invat cu ei si de la ei, pentru ca nu-i asa, a teacher is a tireless scholar.

al clasei I A
Am absolvit facultatea de Limbi si Literaturi Straine, urmata de un Master in Educatie Scolara si ulterior, de un inca unul in Educatie Presecundara.
Experienta mea in educatie a inceput in anul 2004, cand am luat contact pentru prima data cu curriculumul britanic lucrand intr-o gradinita de acest profil. De atunci am lucrat in alte trei scoli Internationale din Bucuresti, unde am avut ocazia sa ma perfectionez profesional participand la diferite cursuri atat in Romania cat si in strainatate. Oportunitatea de a preda intr-un mediu multicultural, te determina sa inveti sa ii faci pe ceilalti prioritatea ta, sa ii intelegi, sa ai rabdare, sa fii flexibil si sa ii ajuți sa se descopere, sa evolueze.
Nu ma vad facand altceva decat sa lucrez cu copiii, sa ii ajut sa isi atinga potentialul, sa isi implineasca visurile prin educatie. Cred ca fiecare copil este important si trebuie tratat cu respect. Educatia trebuie sa-l imputernicească pe copil sa aiba o contributie pozitiva in lumea in care traim. Theodore Roosevelt spunea “ Nimanui nu-i pasa cat de multe stii, pana cand nu vor stii cat de mult iti pasa” si acest citat imi reaminteste cat de importanta este relatia pe care o construiesti cu elevul tau. De asemenea, mai cred ca, atunci când predarea si invatarea nu se rezuma doar la tabla de scris si caietul de lucru si sunt inlocuite cu jocuri, competitii, proiecte, tehnologie, elevul va fi mult mai receptiv la invatare.

Mi-am descoperit vocatia de profesoara la gradinita din Melbourne, Australia, unde mi-am inceput si "cariera" in educatie: imi amintesc cu drag cand predam lectii ursuletilor de plus: limba engleza, muzica si dans. Mai tarziu, in adolescenta, am pus in practica metode de predare prin povesti, cantece, jocuri si conversatie, care au dat rezultate la copiii din familie si mi-au intarit convingerea ca profesoratul corespunde aspiratiilor mele.
Am absolvit Facultatea de Limbi Straine (engleza-spaniola), continuand cu Masteratul de Lingvistica a limbii engleze, ambele la Universitatea din Bucuresti. Studiile si lucrarile de achizitie a limbii mi-au oferit orientari teoretice fructificate in practica. In cadrul unui program de voluntariat in cadrul Shakespeare School am predat limba engleza copiilor din medii defavorizate, avand ocazia sa imi diversific metodele de predare si sa ma adaptez la diferite niveluri de cunostiinte si provocari.
Adesea invatam de la copii cum sa ne bucuram impreuna de toate experientele pe care le ofera scoala: invatatura si joc, creativitate, intamplari cu haz si sens. Alaturi de ei traim rabdarea, empatia si entuziasmul. Ei ne inspira si ne demonstreaza in fiecare zi ca invataturile primite de la noi dau roade.
M-am alaturat echipei Scolii IOANID cu increderea si convingerea ca micii nostri scolari vor avea multe reusite in calatoria magica a invatarii limbi engleze, ale carei taine le vor deslusi cu drag.

“Alege-ti slujba care iti place si nu va trebui sa muncesti nici macar o zi in viata ta!” –acesta este un proverb chinezesc indragit de mine si care ma defineste. Pasiunea pentru limba engleza si dragostea fata de copii m-au indrumat spre lumea predarii, o lume la care visam din copilarie, asa ca m-am alaturat unui colectiv dintr-o scoala de limbi straine, unde am predat, la copii si adulti, engleza generala si de afaceri. Cu fiecare elev in parte, am descoperit lucruri noi, am invatat si mai mult ce inseamna rabdarea, comunicarea, sprijinul, atitudinea pozitiva, imaginatia, creativitatea. Pe masura ce anii au trecut, cursurile de specializare si seminariile m-au ajutat sa ma dezvolt profesional si sa ajung la abordari si strategii diferite, in functie de nevoile si personalitatea invataceilor. Ma alatur echipei IOANID cu dorinta de a impartasi experienta acumulata, dar si de a descoperi lucruri noi impreuna.

Intalnirea dintre mine si aceasta meserie a fost, desi intamplatoare pe la varsta de 18 ani, definitorie pentru ceea ce aveam sa-mi aleg ca drum profesional. De aceea, imi place sa spun ca nu eu am ales profesia, ci ea pe mine, iar aceasta intalnire providentiala imi aduce bucurii pe care sunt sigura ca altfel nu le-as trai. Imi place sa lucrez cu cei mici si fac acest lucru cu pasiune si daruire.
In 2002 am absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, din cadrul Universitatii Bucuresti si am o experienta de peste 16 ani in predarea limbii engleze tuturor grupelor de varsta. De-a lungul carierei, am predat o varietate de cursuri, de la engleza generala, la cele de pregatire pentru examenele international Cambridge, Toefl, IELTS. De asemenea, detin certificatul CELTA si sunt examinator oficial Cambridge.

Lucrez cu copiii de peste 16 ani si în fiecare zi ma simt norocoasa si implinită de meseria mea. Ca profesor de limba engleza si de limba spaniola, imi doresc sa ii ajut pe elevii mei sa descopere placerea comunicarii in limbi straine si oportunitatile nelimitate pe care o buna cunoastere a acestora le poate oferi.
Tendinta abordarii interdisciplinare specifica IOANID, care incurajeaza conexiunile intre materii, mi-a oferit, de asemenea, ocazia de a preda cursul Trip Around The World, foarte iubit de copii, in cadrul caruia acestia discuta pe teme de geografie, biologie, istorie si civilizatie in limba engleza.
Ma bucur sa fac parte dintr-o echipa dedicata, care pune accent atat pe dezvoltarea academica a copiilor, cat si pe bunastarea lor emotionala, cu rezultate vizibile in fiecare zi.

“Daca vrei sa construiesti un vapor, sa nu incepi prin a-i trimite pe oameni dupa lemne, cuie, unelte, sfori si alte materiale. Invata-i intai sa tanjeasca dupa marea indepartata, nesfarsita.” (Antoine de Saint-Exupéry)
Cel mai important lucru pe care m-am straduit intotdeauna sa-l insuflu elevilor mei a fost dorinta de a sti mai multe, de a tinti mai sus, de a fi mai buni decat au fost ieri, competitia cu tine insuti fiind cea mai importanta forma de motivatie in orice tip de invatare. Trebuie sa recunosc faptul ca limba engleza are statutul privilegiat de a fi depasit stadiul de obiect de studiu cu predare, invatare si evaluare la final, prin aceea ca a devenit, de cateva decenii mai ales, un instrument de adaptare intr-o lume in continua evolutie. Urmand o frumoasa traditie de familie, am pus multa energie si suflet in profesia de dascal si am cautat mereu sa ma perfectionez si sa invat lucruri noi, atat pentru propria dezvoltare profesionala si personala, cat si pentru a fi un bun exemplu pentru elevii mei. Pe langa Facultatea de Litere, in munca mea ma ajuta enorm atat masteratul de Stiinte ale Comunicarii si ale Limbajului, pe care l-am absolvit in 2007, cat si numeroasele cursuri de perfectionare la care am participat incepand cu anul 2002. In cadrul echipei IOANID am remarcat atributele unei scoli care se ghideaza dupa principii solide, cu profesionisti care demonstreaza constant preocuparea pentru un invatamant de calitate.

al clasei I A
Inca din copilarie, limba engleza a fost una dintre pasiunile mele: fie ca mi-a placut sa citesc foarte mult, sa asimilez notiuni de gramatica sau sa aflu lucruri noi despre cultura si civilizatia britanica, toate m-au atras si m-au canalizat spre acest domeniu. Chiar din scoala generala, am avut parte de o echipa de dascali minunati, care mi-au aratat ca o limba straina se poate preda si invata si “altfel’.
Studiile pe care le-am facut ulterior au venit ca o urmare fireasca a pasiunii mele pentru limba engleza. Facultatea de Litere, specializarea Engleza-Franceza, absolvita in anul 2001, urmata apoi de un Master in Teoria si Practica traducerii au reprezentat doar inceputul unui lung drum de perfectionare. Seminariile la care am participat, atat in tara, cat si in strainatate, mi-au oferit o paleta larga de metode si abordari pedagogice, aplicabile la toate categoriile de varsta. Pe parcursul anilor de predare, am organizat cursuri de pregatire pentru examenele Trinity, IELTS si Cambridge, dobandind intre timp si certificarea CELTA.
Insa, din experienta, pot spune ca cei care m-au invatat si motivat mereu au fost tot copiii. Entuziasmul, inteligenta si dinamismul de care dau dovada m-au indemnat sa imi adaptez continuu metodele de predare in functie de nevoile lor, astfel incat invatarea limbii engleze sa se faca in mod natural, dar cu rezultate maxime.

I’ve been a EFL teacher since 2002 in UK and I got the Trinity version (TESOL certificate) in the winter of 2002. I spent six teaching years in Asia, learning my trade. After three years in China there were three more in Thailand. It was during my spell in Lampang, Thailand, that I became a headmaster for a primary school. I don’t consider myself management material but the teachers appreciated my low-key approach, and it was a valuable experience.
I first came to Romania in 2008 and spent seven years here. I worked at a kindergarten in Pipera called Little London for most of that time. While I was there the school split into two factions and one half renamed itself Avenor; I also worked there briefly. I left Romania in 2015, worked in Spain, China, Thailand, Italy and the UK before returning to Romania in 2020. After spending one year at The British Council, I joined the Ioanid team in the summer of 2021. Here are some examples of the sort of things I consider when working with children: in terms of teacher roles, finding a balance between instructor and coach is key;one of the best sources of guidance is your own experience as a student/young learner; it’s important to know your students. I apply these considerations to my planning and classroom demeanour. This means that I engage with the students as I would with adults, more or less, and I consider what used to make me feel confident, or keep me focused and enthused, when I was at school; and that’s pretty much it. If there is to be any evidence of having had a positive impact on student development, it must be in the feedback one receives. I’ve certainly received a lot of positive feedback over the years. The children that I taught for three years in Thailand are now all in their mid-twenties, and they still call me ‘teacher’.

Dragii mei, ma bucur sa va intalnesc pe toti! Psihologia si psihoterapia sunt vocatia mea, de cand ma stiu am fost fascinata de oameni si curioasa sa aflu lucruri noi. Din anul 2006, de cand am absolvit Facultatea de Psihologie, dupa un modul psihopedagogic si o bursa de psihanaliza in Franta, majoritatea proiectelor mele au fost cu si despre copii. Dupa Masterul de Psihoterapii Psihanalitice si formarea in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, Familie si Grup, dupa o experienta clinica de aproape 10 ani, am invatat cele mai importante lectii de la copii si impreuna cu ei.
Cred cu tarie ca fiecare om este independent in emotii si gandire si cred in dreptul fiecaruia dintre noi de a ne trai experientele asa cum alegem si cum putem. Copiii si experienta de consiliere, psihoterapie si invatare alaturi de ei mi-au aratat valente diferite ale spiritului, m-au invatat ca viata este vie peste tot si ca fiecare fiinta merita respect.
De-a lungul celor 14 ani in care am lucrat in domeniul managementului in invatamantul primar, apoi ca profesor in invatamantul liceal privat de top din Bucuresti am coordonat serii de conferinte motivationale si conferinte TEDx, am participat la tabere internationale si impreuna cu prieteni si colegi am construit o comunitate de oameni pasionati. Din 2010 sunt scriitor de poezie haiku si povesti psihoeducative pentru copii mari si mici. Incerc sa impart motivatia pentru munca mea cu cei din jur, pentru ca eu cred ca unul dintre motoarele sociale cele mai puternice este curajul de a fi sincer si autentic. Va doresc tuturor spor in toate si creativitate in vietile voastre!

Pasiunea pentru consiliere a început înca de când eram in liceu. Am parcus în clasa a XII-a primul curs de consiliere, pe vremea când în România aproape că nu se știau noțiuni despre consiliere și psihoterapie. Am absolvit Facultatea de Psihologie în București în 2006, dar am început să lucrez în rolul de consilier școlar înainte de a finaliza facultatea. Am o experință de peste 15 ani în domeniul psihoterapiei, consilierii, psihologiei clinice și logopediei. Am finalizat doua mastere în domeniu și patru formări în psihoterapie, ceea ce îmi dă ocazia să combin mai multe teorii și metode practice ca să obțin ceea ce îmi propun. Parcurg cu regularitate cursuri de formare continuă pentru a putea să fiu mereu la curent cu noi metode și studii în domeniul psihologiei.
Sunt dornică să găsesc resursele în fiecare copil pentru a ajunge la maximul de potential pe care o persoană o poate avea în viață. Despre formările mele, scrieri și articole puteți găsi informații pe site-ul meu www.psihoconsultanta.ro.

al clasei I A
Am descoperit inca din anii de liceu latura mea de a comunica si lucra cu copiii, dorinta mea de a contribui la educarea si formarea copiilor prin blandete si armonie, sa ii ajut si sa ma dedic lor cu o atitudine pozitiva si blanda. Am inteles ca acesta este telul meu in viata inca de pe atunci, astfel ca, dupa ce am obtinut atestatul de Invatator-Educator de la Colegiul National Kemal Ataturk din Medgidia, judetul Constanta, in urma unui concurs sustinut la nivel de colegiu am avut ocazia sa particip si sa castig o bursa frumoasa pentru a continua cursurile universitare la Universitatea din Ankara, astfel am ales sa urmez cursurile Facultatii de Psihologie din Ankara - Turcia. Programul de master in specializarea “Evaluarea, Consilierea si Psihoterapia Copilului, Cuplului si a Familiei” a Universitatii din Bucuresti a venit oarecum firesc la fel ca si atestatele si cursurile de formare sau activitatile si proiectele pe care le-am intreprins in ultimii 15 ani in care am imbinat meseria de profesor cu cea de psiholog la cabinet dedicat copiilor pentru ca, asa cum spunea Nelson Mandela “Educatia este cea mai puternica arma prin care putem schimba lumea”.
M-am alaturat colectivului IOANID pentru a-mi impartasi energia, experienta de psiholog si profesor, dorinta de a ajuta copiii, considerand ca este un loc propice de a-mi continua in acelasi timp procesul de invatare si acumulare de experiente noi. Sunt ferm convinsa ca putem pregati impreuna generatii viitoare care sa infrunte singuri si cu succes obstacolele vietii!

al clasei I A
Pasiunea mea pentru lucrul cu cei mici a prins radacini inca din primii ani de liceu, urmand cursurile in cadrul Colegiului National “Spiru Haret”, cu specializarea invatator-educator. Experienta din cadrul liceului mi-a deschis portile spre acest domeniu, astfel incat, trei ani mai tarziu, am finalizat studiile Facultatii de “Psihologie si Stiintele educatiei”din cadrul Universitatii din Bucuresti. Pe langa experienta si cunostintele pe care le-am dobandit in cadrul celor trei ani, am participat la diferite cursuri de formare si am activat in domeniul logopediei. Drumul meu nu s-a oprit aici, astfel ca, doi ani mai tarziu, am finalizat studiile din cadrul masterului de Consiliere scolara si dezvoltarea carierei, punand bazele profesiei mele de consilier scolar.
Am ales IOANID pentru ca am simtit ca este locul potrivit pentru a pune in practica tot ce am invatat, dar si pentru a continua sa ma dezvolt si sa cresc intr-un mediu armonios.
Motivatia si energia mea izvorasc din satisfactia pe care mi-o ofera aceasta meserie, din timpul petrecut alaturi de copii si aportul pe care reusesc sa il aduc in formarea si dezvoltarea armonioasa a acestora.

Am absolvit facultatea de actorie din cadrul UNATC “I.L. Caragiale” in 2010, la clasa coordonata de Ion Cojar/ Adrian Titieni. Continuand cu modulul psihopedagogic din cadrul aceleiasi universitati, mi-am dezvoltat aplicat capacitatea de sesiza si dezvolta individualitatea fiecarui copil in parte.
Cu o o experienta de lucru pedagogic de peste 6 ani, am realizat workshop-uri de dezvoltare personala, cursuri de actorie, ateliere de improvizatie, am participat si organizat tabere de creatie.
De asemenea, colaborez cu Teatrul Nottara in calitate de regizor si scenograf, dar si cu alte teatre din zona independenta, am diverse colaborari cu Televiziunea Romana, precum si proiecte in cadrul carora organizez cursuri de dezvoltare personala prin tehnici de actorie cu diverse categorii sociale defavorizate.

Din primul an in care am invatat fizica in scoala generala mi-am dorit sa fiu profesoara de fizica. De aceea, am decis sa urmez cursurile Facultatii de Fizica a Universitatii din Bucuresti, cu o specializare in Biofizica. Am fost insa dezamagita de sistemul de invatamant public, asa ca am luat o „pauza” de 7 ani in Statele Unite, unde am studiat Genetica la Kansas State University si Iowa State University. La intoarcerea in Romania mi-am reluat visul de a fi profesoara, intr-o scoala particulara cu predare in limba engleza, iar de trei ani predau si in sistemul International Baccalaureate (IB).
Cred ca traim intr-o lume care ne bombardeaza cu mesaje negative si ne formeaza o imagine distopica a viitorului. Lumea stiintei si tehnologiei este insa o oaza pozitiva si fascinanta, asa ca sper sa ii atrag pe elevii mei spre a o cunoaste si a pastra contactul cu ea, chiar daca nu toti isi vor dori sa se „mute” acolo.

“Sunt mereu pregatit sa invat, dar nu intotdeauna gata sa ma las invatat”; acest citat din Oscar Wilde defineste cel mai bine conceptia mea despre meseria pe care o practic si cuprinde esenta provocarilor ei. Consider ca ii caracterizeaza pe copiii “din ziua de azi” ca fiind acele spirite avansate fata de generatiile anterioare, cu care nu mai “merge si asa”. Incerc sa ma prezint in fata lor cu entuziasm mai ales si sa produc asupra lor acel tip de fascinatie intelectuala care sa ii determine sa isi doreasca mai mult din ceea ce am de oferit. Cred ca aici rezida talentul unui pedagog, in “cum”, mai presus decat “ce”. Iar in cazul limbii germane, care are o faima de disciplina “grea” sau chiar inabordabila, acest concept se verifica din plin. Studiul si stapanirea acestei limbi intareste caracterul unui copil si ii creste stima de sine, apropiindu-l in acelasi timp de o cultura care valorifica specializarea si perfectionarea in orice domeniu.
Dupa ce am terminat Facultatea de Limbi si Literaturi Straine Bucuresti specializarea Germana-Stiinta Imaginii si dupa un masterat in Expertiza in Publicitate am inceput sa predau aceasta limba ca trainer in multinationale si am avut astfel contact cu profesionisti din multe arii de activitate. Am predat apoi in doua scoli germane din Bucuresti, DSBU si Zeppelin Schule. O scoala care nu este germana este o noua provocare pentru mine si sper sa formez aici noi practicanti ai acestei limbi si adepti ai acestei culturi performante. Vreau ca elevii mei sa descopere satisfactia ca un lucru greu,daca este facut bine, le va parea usor.

Sunt absolventa a Facultatii de Interpretare din cadrul Universitatii de Muzica Bucuresti, sectia Canto Clasic. In 2007, am absolvit cursurile de Master ale Facultatii de Interpretare, sectia Arta Vocala. De asemenea, am absolvit Colegiul de Institutori - sectia muzica si Facultatea de Pedagogie Muzicala din cadrul Universitatii Valahia Targoviste. In 2006, respectiv in 2008, am obtinut gradele didactice definitivat - educatori si gradul II - canto clasic. In prezent, sunt si artist liric la Filarmonica George Enescu, Bucuresti, colaborand cu succes cu institutii muzicale din tara si strainatate. Sunt laureata a numeroase concursuri de specialitate din tara si de peste hotare, insa nimic nu se compara cu bucuria de a lucra cu cei mici! Satisfactia de a vedea cum un copil creste intr-un domeniu pe care i-l predai este inegalabila.

I have been a teacher for 10 years in total, with a big gap working in film, television and advertising.
I teach English, Science (with a particular focus on STEM), Improv Performance, Debate, Creative Writing and digital skills. I hold a BSc with Honours in Chemistry from the University of Leeds, a cert TESOL and dipl TESOL and an MBA. I am also one of only three qualified independent World Peace Game facilitators in Europe.
I have been in Romania for 16 years and I love very much the country and people. I chose IOANID because I highly rate and respect the team and strongly identify with the values and teaching methods the school promotes. And of course I love the kids!

Mi-am inceput cariera inca din timpul facultatii, ca profesor de informatica la Palatul National al Copiilor, iar de atunci am inteles ca doar experinta scolilor private poate oferi o alternativa a sistemului romanesc de invatamant.
Cu o experienta de peste 16 ani la catedra de informatica sau, mai corect spus, cot la cot cu elevul la tastatura, pot spune ca fiecare elev, fiecare clasa, fiecare generatie mi-a aratat ca invatam mereu unii de la altii si ca putem fi unii pentru altii inspiratie.
Fie ca alegi sa devii programator, fie ca iti alegi o alta profesie, informatica este un instrument esential din trusa de supravietuire a omului din ziua de astazi.

M-am nascut si am crescut intr-o societate in care se promova un comportament dictatorial si pragmatic, intr-un sistem inchis, in care evadarile de orice tip, fizic sau mental, erau pedepsite, intr-o lume in care aripile erau frante deseori, iar visurile cu greu se transpuneau in realitate. Ma bucur deci pentru „temelia” pe care copiii nostri, astazi, isi zidesc devenirea. Am credinta ca in fiecare dintre noi se afla inca omul primordial, liber si doritor sa se exprime artistic, adica sincer si creativ. Impreuna cu camarazii mei mai mici, elevii scolii IOANID, vorbesc aceeasi limba, pe care o reinventam, de fiecare data altfel, dar cu aceleasi mijloace de exprimare bazate pe culoare, forma, linie, punct, umbra si lumina… Intreaga mea viata, privata si publica, filosofia mea personala, se deruleaza in jurul ideii de arta. Iar pentru ca adevaratul semn al inteligentei nu este cunoasterea, ci imaginatia, - dupa cum era de parere Einstein- ma straduiesc, simplificand sau dezvoltand, sa-mi (re)imaginez lumea.

Am ales sa fac parte din echipa IOANID in calitate de profesoara de educatie fizica si sport, dupa o cariera ca sportiva de performanta, in componenta a lotului national de atletism.
Sunt absolventa A.N.E.F.S. din Bucuresti, doctor in educatie fizica si sport, autoare a sase carti de specialitate publicate in edituri de renume, in prezent fiind si conferentiar universitar doctor. De asemenea, colaborez in paralel si cu Universitatea Romano-Americana, iar lucrul cu elevii si studentii imi ofera nenumarate satisfactii profesionale.

Liviu Rebreanu a spus ca ,,un sportiv adevarat e un cavaler in toate manifestarile vietii". Am ales meseria de profesor de educatie fizica deoarece cred ca intr-adevar sportul cladeste caractere, ajutand copiii nu doar sa se dezvolte armonios si sa aleaga un stil de viata sanatos pe termen lung, ci si sa devina ordonati, disciplinati, sa isi dezvolte spiritul de echipa, sociabilitatea si sa invete sa faca fata atat succesului, cat si esecului.
Am facut sport de performanta de la varsta de 10 ani si mi-am dat seama ca imi doresc sa profesez in acest domeniu, mai ales ca imi plac foarte mult copiii, iar cea mai mare satisfactie o am atunci cand vad progresele pe care le fac din toate punctele de vedere, datorita sportului. Am devenit antrenor de baschet in momentul in care mi-am incheiat cariera de jucator, avand o experienta de 11 ani in lucrul cu copiii. Am absolvit facultatea de Educatie Fizica si Sport, cu intentia de a transmite copiilor dragostea pentru sport. De-a lungul timpului am urmat cursuri si specializari nationale si internationale in domeniu si consider ca este important sa investim in propria educatie profesionala.
examenul de Evaluare Nationala


de predare
