School Clubs

Education must not simply teach work - it must teach Life.

Image is not available
Image is not available

Anatole France

Image is not available
Slider

Cluburi cu plata

 
Programul scolarilor include atat activitati cuprinse in Curriculumul National, cat si activitati optionale incluse in programul standard. Parintii care doresc diversificarea programului copilului, dar si aprofundarea unor activitati deja incluse in program, ii pot inscrie pe elevi si la alte activitati optionale care se vor plati separat.
Cluburile optionale cu plata se deruleaza dupa finalizarea programului standard si le permit elevilor sa-si dezvolte aptitudinile si talentele, le starnesc curiozitatea si dorinta pentru cunoastere, ii stimuleaza spre cercetare, spre descoperire individuala.

Sah

Sahul „pune la incercare” inteligenta, perspicacitatea si prezenta de spirit. Copilul este lasat sa observe, sa deduca, sa calculeze, ceea ce ii va permite sa-si dezvolte inteligenta, sa si-o amplifice, incitagandirea lui, ii limpezeste mintea si-i bucura inima.

Caracterul distractiv al jocului de sah ii ofera copilului posibilitatea de a-si pune in valoare si de a-si evidentia capacitatile, favorizand interactiunea tuturor factorilor psihici ce contribuie si influenteaza activitatea de cunoastere, dezvoltarea curiozitatii si dorintei de a dezlega tainele acestuia.

Teatru & Improvizatie

Această modalitate de exprimare artistică are ca scop principal antrenarea minții și a corpului prin jocuri și exerciţii. Crește energia participantului, spiritul de acţiune și îmbunătățește felul în care acționează și reacționează. Este o formă de cunoaștere și exprimare personală și artistică.Teatrul ajută dezvoltarea culturii generale și a logicii. Frica de a vorbi și de a se exprima în public va fi diminuată sau complet ștearsă, datorită individualizării si creșterii stimei de sine.

Stiinte pe paine

Beneficiile atelierelor de stiinta pentru copil:

– Copilul tău va explora o lume nouă, plină de mister și aventură și în același timp, își va însuși cunoștințe de bază despre lumea înconjurătoare.

– capată încredere în el;

– dezvoltă curiozitatea pentru știință;

– întelege mai bine fenomene din viața de zi cu zi.

Atelierele noastre oferă copilului tău ocazia să asculte activ, să pună întrebări, să aibă încredere în el, să experimenteze noțiuni despre proprietățile substantelor;

Robotica

Anul acesta activitatea clubului se va axa pe programare de roboti si constructii de subansambluri

robotice. O mare parte din activitatea de la clasa va fi dedicata proiectelor.

Vom lucra cu roboti programabili prin blocuri de comenzi dar si cu piese si accesorii robotice.

Iata cativa dintre robotii cu care vom lucra: Botley, Artie 3000, Engino, Ozobot, MBot.

Corul scolii

Această modalitate de exprimare artistică are ca scop principal antrenarea minții și a corpului prin jocuri și exerciţii. Crește energia participantului, spiritul de acţiune și îmbunătățește felul în care acționează și reacționează. Este o formă de cunoaștere și exprimare personală și artistică.Teatrul ajută dezvoltarea culturii generale și a logicii. Frica de a vorbi și de a se exprima în public va fi diminuată sau complet ștearsă, datorită individualizării si creșterii stimei de sine.

Bricks4Kidz

Bricks 4 Kidz este o experienta practica, oferind copiilor posibilitatea de a construi cladiri, utilaje, vehicule si alte structuri cu ajutorul kiturilor si a modelelor de constructie patentate.

Prin acest club, ne propunem explorarea unor concepte cu scop de initiere in tainele ingineriei si arhitecturii, imbogatirea culturii generale, dezvoltarea rabdarii si a colaborarii, intarirea increderii in sine, imbunatatirea motricitatii fine si utilizarea modalitatilor multiple de invatare prin activarea stilurilor vizuale, kinestezice si auditive.

Dans

Dansul este imbinarea ideala dintre arta si sport, motiv pentru care clubul are doua componente: una pune accentul pe dezvoltarea conditiei fizice, a fortei, echilibrului si mobilitatii, iar a doua se concentreaza pe dezvoltarea creativitatii si ritmicitatii, a intelegerii muzicii si a limbajului corporal, dezvoltarii gratiei si armonizarii miscarilor cu muzica.

Obiectivele instructorilor de dans sunt descoperirea dansului, a muzicii, familiarizarea cu cele mai simple stiluri standard si latino, recunoasterea muzicii si deprinderea corecta a pasilor de baza.

MindLab

Jocurile de gândire contribuie la îmbunătăţirea abilităţilor cognitive şi la conştientizarea procesului cognitiv, în acelaşi timp ajutând copilul să facă faţă mai bine situaţiilor emoţionale şi sociale.

Experienţa ludică, esenţa programului nostru, este în aceeaşi măsura plăcută, captivantă şi emoţionantă – stimulând puternic motivaţia şi entuziasmul copiilor şi servind ca fundaţie solidă a unui proces de învăţare profundă, bazat pe experiență.

Fotografie

Atelierul de Fotografie oferă copilului tău ocazia de a învăța cum să creeze o poveste interesantă si cum să o

prezinte.

Toți putem spune povești și este o abilitate care poate fi exersată. Poveștile sunt peste tot în viața noastră: cărți,

filme, reclame sau lucruri de zi cu zi.

Ce învață copilul tău?

– istoria fotografiei, reguli de compoziție, limbajul fotografic, cum să folosească lumina în fotografie, cum să facă prima lui expoziție.

Tenis

Programele de pregatire sportiva sunt destinate tuturor jucatorilor, indiferent de varsta sau nivel de experienta. Selectia, initierea, pregatirea si perfectionarea continua au scopul de a le maximiza acestora potentialul si de a preveni accidentarile specifice. Intreg procesul de pregatire se incadreaza intr-un plan de dezvoltare pe termen lung ca model de lucru, folosindu-se o metoda de predare unitara si activitati interdisciplinare, asigurate de specialisti atestati.

YOU & ME?
It all starts with a Date
Pregatire suplimentara pentru
examenul de Evaluare Nationala
Elevii claselor a VIII-a beneficiaza in fiecare an de un orar saptamanal personalizat, special gandit de catre profesorii nostri, program care cuprinde, in principal, pregatire intensiva pentru disciplinele de examen. Activitatile la limba si literatura romana si matematica se desfasoara, in paralel, sub coordonarea profesorilor de la clasa, in colaborare cu profesori de liceu, cu experienta in elaborarea testelor de evaluare. De asemenea, elevilor li se ofera zilnic mai mult timp pentru studiu individual si odihna, asgurandu-ne, astfel, de succesul acestora la examenele nationale.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
Centrul de Excelenta IOANID
Profesorii IOANID scriu o noua poveste despre succes si rezultate, in cadrul noului nostru proiect de modelare intelectuala la un nivel inalt – CENTRUL DE EXCELENTA IOANID. Activitatea centrului va oferi elevilor nostri sansa de a se pregati la un nivel superior la disciplinele de studiu la care exceleaza: Limba Romana si/sau Matematica, alaturi de echipa de cadre didactice IOANID conform unei planificari intocmite special.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
Program international
de predare
In Scoala Gimnaziala IOANID este implementat Programul Anilor Primari, un program educational international furnizat de Bacalaureatul International (IB – International Baccalaureate). Programul presupune un curriculum international, venit in completarea curriculum-ului national. Studiata in cadrul acestui program, limba engleza este considerata limba de studiu, nu limba secundara. PYP-ul are la baza teoria constructivista asupra invatarii, care se traduce in practica prin demersuri educationale bazate pe invatarea prin descoperire, experimentare, adresarea de intrebari si rezolvarea de probleme. Elevii au un rol activ, propriile interese si nevoi fiind punctul de pornire in elaborarea activitatilor de invatare. Lucrul in echipe si diferentierea motiveaza si inlesnesc progresul fiecarui copil.
Image is not available
Arrow
Arrow
Slider