Programul de burse IOANID

Nine tenths of education is encouragement.

Image is not available
Image is not available

Anatole France

Image is not available
Slider

Programul de burse IOANID

BENEFICIARI

– pentru a asigura un nivel inalt al procesului educational desfasurat la Colegiul IOANID, managementul a luat decizia sa acorde 20 de burse integrale pentru elevii care vor intruni conditiile de acordare ale acestora.
– Bursele se vor repartiza in mod egal celor doua profiluri: 10 locuri la profilul bilingv si 10 locuri la profilul matematica-stiinte.

CALENDAR

DOSARUL va contine:
– Adeverinta de elev, eliberata de scoala la care acesta este inscris si prin care se atesta media 10 la purtare si minim media 9,50 in semestrul I al clasei a VIII-a
– Formular de inscriere
– Copie a carnetului de elev
– Recomandare din partea profesorului diriginte

CRITERII DE EVALUARE:
– Etapa I – dosarele depuse vor fi analizate de o comisie a scolii si se va selecta un numar de elevi (in funcție de rezultatele obtinute) care se vor prezenta la urmatoarea etapa – 20p
– Etapa a II-a – test interdisciplinar (limba romana – matematica – limba engleza), durata de 120 de minute. Locul si data desfasurarii se vor stabili in functie de numarul inscrierilor, testul fiind elaborat si evaluat in cadrul Scolii IOANID de catre o comisie numita de directorul unitatii – 30p
– Etapa a III-a – nota obtinuta la examenul de Evaluare Nationala – 50p

! proba de dosar este eliminatorie
! bursele se vor acorda in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut
! anterior etapei a II-a va avea loc o intalnire a candidatilor si a parintilor cu conducerea scolii

YOU & ME?
It all starts with a Date
Studiu individual
Echipa IOANID intelege faptul ca liceenii nu raspund pe masura asteptarilor noastre la pasivitatea care caracterizeaza in acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal il reprezinta crearea unor experiente de invatare care sa atraga elevii. Predarea va fi una de tip interactiv, expunand participantii la experiente de invatare, ateliere practice. Misiunea noastra devine aceea de a stimula liceenii, echilibrandu-I si pregatindu-I ca viitori adulti intr-o institutie in care procesul static traditional devine dinamic si captivant.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
VIITOR AICI SAU AFARA
Institutia noastra elevilor sai posibilitatea de a-si continua studiile atat in tara, cat si in strainatate, avand sansa de a se inscrie la Bacalaureatul International sau la examenele nationale. Programul de Diploma (DP) se adreseaza tinerilor cu varsta intre 16 si 19 ani, fiind un program de inalta tinuta academica, echilibrat din punctul de vedere al materiilor studiate,evaluat prin examene finale si eseuri personale. Diploma obtinuta in urma parcurgerii celor 2 ani este recunoscuta de universitatile din vest, oferindu-le tinerilor beneficii printre care burse de studiu sau scutirea de un numar de credite in cadrul anumitor institutii de invatamant superior.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
Programe de voluntariat
si orientare profesionala
Consilierii scolari IOANID dezvolta la clase programe de voluntarat in diverse domenii, pe teme sociale (mentorat pentru elevi din centre partenere, suport oferit echipelor care ingrijesc animale etc) sau ateliere de consiliere si orientare profesionala in vedere identificarii abilitatilor si alegerea carierei corecte pe viitor. Activitatile noastre se desfasoara atat la sediile IOANID (unde invitam reprezentanti din domenii identificate de elevi ca reprezentand interes – medicina, avocatura, entertainment, blogging/vlogging etc) sau la partenerii nostri (Orange, Virgin Radio, Fundatia Chance for Life etc).
Image is not available
Slider