Liceu Bacalaureatul International

Nine tenths of education is encouragement.

Image is not available
Image is not available

Anatole France

Image is not available
Slider

Bacalaureatul international

Programul de Diploma (Diploma Programme/DP) si Bacalaureatul International

Programul de Diploma (PD) al organizatiei Bacalaureatul International reprezinta cel mai de succes program de educatie pentru elevii cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, la nivel international. Filosofia sa este construita in jurul conceptului de life-long learning (invatare pe intreg parcursul vietii), avand ca paradigma a invatarii constructivismul. Curriculum este construit in jurul unui set de valori cuprinse in Profilul celui care invata.

Abordarea pedagogica este axata pe realizarea conexiunilor intre cunostinte, deprinderi si lumea reala, pe dezvoltarea competentelor necesare in perioada universitara si actionare in folosul comunitatii, chiar voluntariat.

PD urmareste formarea unor tineri echilibrati, pentru care pregatirea intelectuala, emotionala, etica si fizica sunt la fel de importante. Acest program ofera elevilor nostri, prin abordare si materiale, atat deschiderea necesara vremurilor actuale, cat si o educatie la standarde educationale ridicate, asigurata de o evaluare externa, internationala.

Programul de Diploma constituie pentru IOANID o continuitate fireasca a programelor anterioare si o finalitate dezirabila prin prisma Bacalaureatului International. O astfel de diploma le va asigura elevilor IOANID accesarea unor burse la cele mai prestigioase universitati din lume si le va inlesni participarea la o varietate de programe de cercetare sau artistice de elita.

YOU & ME?
It all starts with a Date
Studiu individual
Echipa IOANID intelege faptul ca liceenii nu raspund pe masura asteptarilor noastre la pasivitatea care caracterizeaza in acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal il reprezinta crearea unor experiente de invatare care sa atraga elevii. Predarea va fi una de tip interactiv, expunand participantii la experiente de invatare, ateliere practice. Misiunea noastra devine aceea de a stimula liceenii, echilibrandu-I si pregatindu-I ca viitori adulti intr-o institutie in care procesul static traditional devine dinamic si captivant.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
VIITOR AICI SAU AFARA
Institutia noastra elevilor sai posibilitatea de a-si continua studiile atat in tara, cat si in strainatate, avand sansa de a se inscrie la Bacalaureatul International sau la examenele nationale. Programul de Diploma (DP) se adreseaza tinerilor cu varsta intre 16 si 19 ani, fiind un program de inalta tinuta academica, echilibrat din punctul de vedere al materiilor studiate,evaluat prin examene finale si eseuri personale. Diploma obtinuta in urma parcurgerii celor 2 ani este recunoscuta de universitatile din vest, oferindu-le tinerilor beneficii printre care burse de studiu sau scutirea de un numar de credite in cadrul anumitor institutii de invatamant superior.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
Programe de voluntariat
si orientare profesionala
Consilierii scolari IOANID dezvolta la clase programe de voluntarat in diverse domenii, pe teme sociale (mentorat pentru elevi din centre partenere, suport oferit echipelor care ingrijesc animale etc) sau ateliere de consiliere si orientare profesionala in vedere identificarii abilitatilor si alegerea carierei corecte pe viitor. Activitatile noastre se desfasoara atat la sediile IOANID (unde invitam reprezentanti din domenii identificate de elevi ca reprezentand interes – medicina, avocatura, entertainment, blogging/vlogging etc) sau la partenerii nostri (Orange, Virgin Radio, Fundatia Chance for Life etc).
Image is not available
Slider