O zi la Biblioteca Metropolitană București

Însoțiți de prof. Cristina Hongu și prof. Sergiu Dumitrescu, elevii claselor a V-a A și a V-a B au petrecut o zi, în cadrul opționalului de Lectura și abilitățile de viață, secția de copii a filialei „Ion Creangă” de la Biblioteca Metropolitană București. Vizita a fost programată în cadrul parteneriatului multianual cu biblioteca, în programul Prima zi la bibliotecă.

Elevii au fost invitați să descopere spațiul colorat și echipa prietenoasă care îi ghidează în lumea cărților. Prezentarea filialei a urmărit să îi familiarizeze pe copii cu noțiuni precum accesul gratuit, sistemul de împrumut, abonament/permis de intrare, fluxul materialului bibliografic și sisteme de rezervare și împrumut.

De asemenea, au făcut cunoștință cu modul de organizare a spațiului bibliotecii prin tururile ghidate în grupuri mici, observând prin notițe și comentarii care sunt funcțiunile recepției, ale sălii multimedia, a spațiilor destinate lecturii etc.

La rândul lor, personalul din bibliotecă a descoperit copii care sunt deja prietenii cărților. S-au înfiripat dialoguri despre experiențe de lectură, de organizare a cărților și a bibliotecii de la domiciliu, despre contexte de lectură și despre percepția copiilor cu privire la spațiul bibliotecii publice.

Lecția-vizită din 24 octombrie ne-a ajutat să mai învățăm ceva și despre noi înșine în contextul în care lectura este o abilitate de viață: în orice împrejurare poți descoperi cărți minunate și oameni frumoși.