Elevi pentru elevi: ziua alegerilor Consiliului Elevilor

Vineri, 22 octombrie, elevii Liceului International IOANID au fost asteptati la urne pentru a-si alege un nou presedinte al Consiliului Elevilor. Organizatorii au desfasurat un adevarat sistem de votare, de la afise, stampile, buletine de vot, urne, pana la sustinerea candidatilor de a-și expune programul electoral in randul elevilor.

Toti elevii din clasa a V-a pana la cei din clasa a XII – a s-au adunat in holul liceului pentru a-si alege reprezentantul. Candidatii au fost Maximilian Bostan (clasa IX-a, Cambridge), Zinca Stan( clasa a X –a R), Matei Calin (clasa a X-a U), Larisa Gemeniuc (clasa a XI-a, Cambridge). Rezultatele au fost anuntate in aceeasi zi si, spre suprinderea tuturor, Zinca Stan si Matei Călin au strans un numar egal de voturi. Asta inseamna ca avem nu unul, ci doi presedinti.

Sa ii cunoastem mai bine..

Zinca are 15 ani si a obtinut rezultate exceptionale la scoala. A absolvit clasa a X- a cu media generala 10 si este o fire curioasa. Sociabila și altruista, Zinca este un artist bine organizat, canta exceptional la pian, isi creeaza propriile haine si ii place sa lectureze.  La nici cateva zile de la alegeri, a condus discutiile in cadrul Consiliului Elevilor si a propus o serie de atributii de indeplinit.

Matei are 16 ani si spiritul sau este liber, independent si creativ. Are o cultura vasta si ii place psihanaliza. Datorita firii lui sociabile si a inclinatiei către inconstientul uman, intelege caruselul emotiilor si stie sa citeasca bine oamenii. Este un om curajos si isi adapteaza discursurile cu usurinta in functie de varsta publicului. Ii place cafeaua si este un as in research si team work. Pe langa toate astea, este o fire idealista care lupta pana la capat pentru ceea ce crede.

Cu siguranta, Zinca si Matei vor initia activitati si proiecte grozave si vor reprezenta impecabil interesele si drepturile elevilor IOANID.