Voluntari internaționali Erasmus la IOANID Summer School

Cum ar fi dacă copiii noștri ar ști mult mai mult decât partea teoretică a vieții și ar începe să își pună în practică ideile de la o vârstă fragedă?

Cei 50 de copii înscriși la IOANID Summer School au avut în această vară șansa de a descoperi culturi de pe tot globul și să pună baza dezvoltării personale prin proiectul EXPLORE, derulat de organizația AIESEC. Astfel, 4 voluntari din 3 țări au venit la sediul nostru din Complexul Rezidential STEJARII  pentru a petrece o lună întreagă alături de preșcolarii noștri. 

Astfel, cei mici au avut ocazia să interacționeze cu oameni din țări diferite – Hong-Kong, Spania și Turcia de la o vârstă fragedă, în spațiul familiar al grădiniței. Voluntarii internaționali le-au adus copiilor o perspectivă nouă asupra lumii în care trăiesc, prin prezentări simple despre țara din care provin și au pregătit activități despre empatie, munca în echipă, cunoașterea de sine și gândirea critică. Astfel, copiii și-au pus bazele dezvoltării personale, interacționând într-o altă limbă decât cea maternă.

Programul de vară IOANID a reunit toate activitățile sub tema călătoriilor imaginare din întreaga lume : «Travel The World With Us!», familiarizându-i cu câte un continent în fiecare săptămână. Plimbări virtuale, povești transpuse în piese de teatru, ateliere creative și practice, toate acestea au alcătuit zile de neuitat în cadrul școlii noastre de vară!

În fiecare vineri, copiii au participat la ieșiri tematice, surprizele pe care le-am pregătit fiind următoarele : atelier de pregătit pizza la Dodo Pizza, atelier de craft cu simboluri asiatice în Grădina Japoneză, vizită la Grădina Zoologică, atelier în aer liber de pictură cu tematică animal print și cel mai amuzant Picnic Party la Phoenix Cernica Extreme Park.