Bursele de Excelenta Globalworth

Nine tenths of education is encouragement.

Image is not available
Image is not available

Anatole France

Image is not available
Slider

Bursele de Excelenta Fundatia Globalworth

 

Despre Fundatia Globalworth

 

Fundatia Globalworth a fost infiintata in 2018 de Globalworth, liderul pietei de cladiri de birouri din Romania si Polonia, si este o entitate non-profit, fiind independenta de activitatile comerciale ale grupului. Fundatia are ca misiune dezvoltarea de proiecte pe trei piloni principali: oameni, locuri si tehnologie.

Pornind de la ideea ca viitorul oricarei societati este reprezentat de generatiile tinere, fundatia se concentreaza pe grija pentru oameni, care poate fi sustinuta prin programe de educatie si prin proiecte care le pot imbunatati acestora accesul la servicii medicale de calitate, indiferent de categoria sociala din care fac parte. La fel de importante sunt si initiativele care au ca scop construirea de locuri si dezvoltarea de comunitati urbane in care oamenii se pot intalni, pot interactiona si pot gasi impreuna solutii care ii ajuta pe cei cu nevoi speciale. In completarea acestora, Fundatia Globalworth crede in impactul pozitiv al proiectelor care integreaza tehnologia, precum incubatoarele dedicate tinerilor si sustine finantarea inovatiilor care, printre altele, pot aduce oamenii impreuna.

 

Ideea Burselor de Excelenta Globalworth

 

In 2018, cu prilejul inaugurarii Liceului International IOANID,  Fundatia Globalworth ni s-a alaturat in demersul  acordarii unor burse integrale pentru elevii de clasa a IX-a care isi doresc sa se inscrie la liceu in cadrul unui sistem de scolarizare bilingv, la finalizarea caruia vor putea opta pentru sustinerea examenului national sau pentru bacalaureatul international.

Principala conditie este ca media de absolvire si cea de la Evaluarea Nationala sa fie de minimum 9,50. Bursele integrale acopera toate cheltuielile scolarizarii la o institutie de invatamant privat: manuale, auxiliare, ore suplimentare de limba engleza, mese de pranz si ore de teme cu profesorii de la clasa. Bursele au fost repartizate celor doua specializari,  filologie si stiintele naturii.

 

Valoarea finantarii

 

Finantarea acordata bursierilor este in valoare de 82.436 de euro anual, acoperind costul a 10 burse integrale de studiu. Bursele pot fi acordate pana la sfarsitul ultimului an de liceu, daca elevii continua sa obtina rezultate foarte bune (media anuala de minimum 9). Asadar, valoarea intreaga a proiectului este de 329.745 de euro.

 

Despre Liceul International IOANID

Liceul International IOANID se afla in apropierea zonei Piata Romana din Bucuresti, intr-o cladire monument istoric. Gradinita IOANID si Scoala Gimnaziala IOANID functioneaza inca din 2009, avand impreuna in jur de 400 de elevi.  Conceptul IOANID are in centru un program educational competitiv, de inalta calitate, intr-un mediu in care se incurajeaza invatarea si cercetarea.

 

De ce este nevoie de acest proiect?

 

Bursele de Excelenta Globalworth reprezinta un program de sustinere a performantei in educatie, prin care 12 tineri cu rezultate exceptionale sunt sustinuti pe parcursul celor patru ani de liceu. Acestia vor urma cursurile Liceului International IOANID, avand oportunitatea de a se pregati zilnic, dupa cursuri, alaturi de profesorii de la clasa, astfel incat, la sfarsitul clasei a XII-a, ei sa se poata inscrie la bacalaureatul international, examen care le deschide calea catre numeroase universitati de prestigiu din strainatate.

 

 

 

Alessia, clasa a X-a U

Nici intr-un milion de ani nu mi-as fi imaginat ca o sa ajung aici, la Liceul International IOANID. Primii opt ani de scoala i-am petrecut intr-o scoala de stat si eram 100% sigura ca voi continua pe acelasi drum. La inceput, nu am stiut la ce trebuie sa ma astept de la un liceu particular, insa stiam ca este deosebit de celelalte. Am fost sceptica si indecisa cand a trebuit sa fac marea alegere si speram sa nu fi ales gresit. Azi, pot spune cu mana pe inima ca sunt foarte multumita de vibe-ul din liceu. Orele decurg foarte frumos – sunt interactive si extrem de placute si interesante . Abordarea profesorilor este diferita. Sunt calmi si intelegatori, mereu in mijlocul nostru. Eram obisnuita cu multi copii in clasa si cu agitatie permanenta si am fost surprinsa cand am observat ca aici este liniste, desi sunt multi elevi in scoala. Aici, nu imi plac doar profesorii si colegii, imi place foarte mult si cladirea in care am inceput viata de liceana. Are o arhitectura deosebita si este foarte primitoare.

Corina, clasa a X-a U

Ceea ce imi place cel mai mult la Liceul IOANID este ca profesorii sunt draguti cu noi. Este foarte important sa ai profesori care stiu sa se comporte cu elevii si sa predea materia astfel incat sa fie inteleasa de toti si sa ne ajunga nu doar in sertarele memoriei, ci si in suflet.

Ingrid, clasa a X-a U

Imi place foarte mult la Liceul International IOANID. Este diferit fata de sistemul scolar de stat. In primul rand, atat profesorii cat si personalul nedidactic sunt foarte draguti. De exemplu, daca ceva imi este neclar, nu stau pe ganduri. Am curajul sa intreb si mi se explica de fiecare data cu rabdare si placere. De asemenea, imi plac toate orele pe care le avem, materia ne este predata intr-un mod placut. In al doilea rand, programul este agreabil. Petrec multe ore la scoala, dar nu este deloc obositor. Ma bucur tare mult ca am venit la IOANID. Este cea mai buna alegere! 

Larisa, clasa a X-a U

Liceul International IOANID se deosebeste de celelalte licee prin modul in care profesorii abordeaza disciplina pe care ne-o predau. Ne fac sa intelegem mai bine lectiile si sa ne placa sa invatam. Noul sediu al scolii ne-a primit cu multa caldura. Este foarte frumos si vin cu drag, la scoala. IOANID mi se pare cel mai curat si cel mai cool liceu.

Andreea, clasa a X-a U

Ce inseamna pentru mine sa fiu eleva la IOANID? Ei bine, este o experienta nemaipomenita. Cladirea ma duce cu gandul la basme, la ceva ireal de frumos. Profesorii ne inteleg si sunt prietenii nostri. Atmosfera din timpul orelor te indeamna sa inveti si nu ai cum sa nu retii lectiile. Desi suntem putini in clasa, suntem un colectiv unit. La scoala ma simt ca intr-o familie.

Sara clasa a X-a U

Ce inseamna sa fiu liceana la IOANID? Pentru mine inseamna sa imi traiesc noua viata(de liceana, se intelege) la maximum. Inseamna sa ma dezvolt armonios intr-un mediu in care ma simt foarte bine. IOANID mi-a oferit intotdeauna resursele pentru a ajunge la cel mai inalt nivel academic, dar si pentru a deveni un viitor adult echilibrat. Profesorii dedicati meseriei lor, lectiile interactive si proiectele interesante in care suntem implicati imi confirma ca voi deveni cea mai buna varianta a mea, alaturi de echipa liceului si de colegii mei. 

YOU & ME?
It all starts with a Date
Studiu individual
Echipa IOANID intelege faptul ca liceenii nu raspund pe masura asteptarilor noastre la pasivitatea care caracterizeaza in acest moment procesul de predare, motiv pentru care obiectivul nostru principal il reprezinta crearea unor experiente de invatare care sa atraga elevii. Predarea va fi una de tip interactiv, expunand participantii la experiente de invatare, ateliere practice. Misiunea noastra devine aceea de a stimula liceenii, echilibrandu-I si pregatindu-I ca viitori adulti intr-o institutie in care procesul static traditional devine dinamic si captivant.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
VIITOR AICI SAU AFARA
Institutia noastra elevilor sai posibilitatea de a-si continua studiile atat in tara, cat si in strainatate, avand sansa de a se inscrie la Universitati internationale. Echipa noastra de consilieri pregateste pentru liceeni planuri de actiune individuale, care sa ii ajute sa obtina locuri la facultati de top din strainatate, indrumandu-i catre pregatirea dosarelor de admitere si a sustinerii examenelor, in functie de domeniul ales.
Image is not available
YOU & ME?
It all starts with a Date
Programe de voluntariat
si orientare profesionala
Consilierii scolari IOANID dezvolta la clase programe de voluntarat in diverse domenii, pe teme sociale (mentorat pentru elevi din centre partenere, suport oferit echipelor care ingrijesc animale etc) sau ateliere de consiliere si orientare profesionala in vedere identificarii abilitatilor si alegerea carierei corecte pe viitor. Activitatile noastre se desfasoara atat la sediile IOANID (unde invitam reprezentanti din domenii identificate de elevi ca reprezentand interes – medicina, avocatura, entertainment, blogging/vlogging etc) sau la partenerii nostri (Orange, Virgin Radio, Fundatia Chance for Life etc).
Image is not available
Slider